Rozmarín

Recepty, kde je rozmarín

prazdny

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste

Hlavné jedlá

Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...

prazdny

Bažantie prsia s malinovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

prazdny

Kuracie rozmarínové nugetky v cornflakes

Kuracie mäso

Obľúbené nugetky môjho staršieho syna :-) Vďaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vďaka cornflakes budú nugetky...

prazdny

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču

Hlavné jedlá

Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...

prazdny

Bravčové mäso na horčici

Bravčové mäso

Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.

prazdny

Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami

Hovädzie mäso

Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Hovädzie mäso

Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

prazdny

Halloweenska polievka

Večera

Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach....

prazdny

Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou

Nátierky

Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...

prazdny

Bravčový steak so zeleninovou oblohou

Bravčové mäso

Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...

prazdny

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami

Bravčové mäso

U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

prazdny

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

prazdny

Rybacia živánska

Hlavné jedlá

Nakrájame rybu, zemiaky, slaninu, papriku, cibuľu, pór a fenikel.

prazdny

Focaccia s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Recept na klasické talianske pečivo.

prazdny

Výborná bravčová panenka Portugal

Bravčové mäso

Toto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť pripraviť a ochutnať -...

prazdny

Kačacia paštéta s višňovou penou

Nátierky

Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...

prazdny

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

prazdny

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Grilovaná pražma s citrusovou plnkou

Hlavné jedlá

Pražmy očistíme, osušíme a z oboch strán narežeme, aby sa rýchlejšie prepiekla.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...