Pečené jahňacie lýtko
Pečené jahňacie lýtko

Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020
Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2 kg
300 g
20 g
500 g
500 g
3 g
3 g
1 g
20 g
400 g
150 g
15 g
150 g
Krupoto:
500 g
150 b
600 g
250 g
200 g
100 g
10 g
Viedenská cibuľka:
250 g
300 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a ostatné ingrediencie okrem masla. Zalejeme vínom a pomaly pečieme až domäkka.

  2. 2

    Keď je lýtko mäkké, vyberieme ho, šťavu prepasírujeme, osolíme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Krúpy namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom ich varíme v osolenej vode, ktorú neustále dopĺňame. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Medvedí cesnak umyjeme, odkrojíme stonky a rozmixujeme na pyré.

  4. 4

    Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, pridáme krúpy a zalejeme vývarom. Krúpy podusíme, pridáme pyré z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, pridáme umytý baby špenát a zjemníme maslom.

  5. 5

    Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame na krúžky, obalíme v osolenej múke a ponoríme do horúceho oleja. Opekáme dozlatista.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre