Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
2 kg |
|
300 g |
|
20 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
3 g |
|
3 g |
|
1 g |
|
20 g |
|
400 g |
|
150 g |
|
15 g |
|
150 g |
|
Krupoto: | |
500 g |
|
150 b |
|
600 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
|
|
Viedenská cibuľka: | |
250 g |
|
300 g |
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a ostatné ingrediencie okrem masla. Zalejeme vínom a pomaly pečieme až domäkka.
- 2
Keď je lýtko mäkké, vyberieme ho, šťavu prepasírujeme, osolíme a zjemníme maslom.
- 3
Krúpy namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom ich varíme v osolenej vode, ktorú neustále dopĺňame. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Medvedí cesnak umyjeme, odkrojíme stonky a rozmixujeme na pyré.
- 4
Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, pridáme krúpy a zalejeme vývarom. Krúpy podusíme, pridáme pyré z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, pridáme umytý baby špenát a zjemníme maslom.
- 5
Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame na krúžky, obalíme v osolenej múke a ponoríme do horúceho oleja. Opekáme dozlatista.
Tiež jahňacie lýtko:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu