Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 2 kg |
|
| 300 g |
|
| 20 g |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 3 g |
|
| 3 g |
|
| 1 g |
|
| 20 g |
|
| 400 g |
|
| 150 g |
|
| 15 g |
|
| 150 g |
|
| Krupoto: | |
| 500 g |
|
| 150 b |
|
| 600 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| Viedenská cibuľka: | |
| 250 g |
|
| 300 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a ostatné ingrediencie okrem masla. Zalejeme vínom a pomaly pečieme až domäkka.
- 2
Keď je lýtko mäkké, vyberieme ho, šťavu prepasírujeme, osolíme a zjemníme maslom.
- 3
Krúpy namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom ich varíme v osolenej vode, ktorú neustále dopĺňame. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Medvedí cesnak umyjeme, odkrojíme stonky a rozmixujeme na pyré.
- 4
Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, pridáme krúpy a zalejeme vývarom. Krúpy podusíme, pridáme pyré z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, pridáme umytý baby špenát a zjemníme maslom.
- 5
Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame na krúžky, obalíme v osolenej múke a ponoríme do horúceho oleja. Opekáme dozlatista.
Tiež jahňacie lýtko:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu