Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Foto: norikus
Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g |
|
3 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo mleté čierne korenie) |
|
1 bal. |
|
|
|
Marináda: | |
2 PL |
|
5 ČL |
|
2 PL |
|
1 strúčik pretlačený |
|
1 vetvička (alebo sušený) |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Karé umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé rezne. Jednotlivé plátky mäsa jemne naklepeme a z oboch strán nasolíme a okoreníme (pomelieme štvorfarebné korenie alebo použijeme čierne korenie, podľa toho, čo máme doma).
-
2
Na panvici zohrejeme olej a opečieme plátky mäsa rýchlo a sprudka. Postupne ich ukladáme do zapekacej misy.
-
3
Zatiaľ čo sa opeká mäso, nakrájame cibuľu na väčšie kusy a očistíme cesnak. Keď máme všetky plátky mäsa opečené a poukladané v zapekacej mise, vložíme do rozpálenej panvice cibuľu. Na miernom až strednom stupni ju osmažíme tak 3-5 minút, potom zvýšime teplotu, pridáme cesnak (ten som jemne roztlačila nožom). Stačí minútku a panvicu odstavíme.
-
4
Popri smažení cibule si urobíme marinádu. Med dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby trošku zredol a následne pridáme ostatné suroviny a zmiešame.
-
5
Poukladané plátky mäsa potrieme marinádou a zasypeme osmaženou cibuľou. Prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút na 200 °C.
-
6
Po 40 minútach prilejeme smotanu a dáme piecť ešte na 10 minút.
-
7
Po 10 minútach odkryjeme zapekaciu misu a necháme 5-10 minút piecť odokryté, aj podľa toho, ako moc chceme mäso a cibuľku opečenú.
- 8
Mäso sa výborne hodí k ryži, ale aj k pečeným zemiakom, či zemiakovej kaši.
- 8
Diskusia k receptu