Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Medovo-horčicové bravčové karé na smotane

norikus - bez fotkynorikus, 2. mája 2020
Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Foto: norikus

Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
3 ks stredne veľká
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti (alebo mleté čierne korenie)
1 bal.
Marináda:
2 PL
5 ČL
2 PL
1 strúčik pretlačený
1 vetvička  (alebo sušený)
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Karé umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé rezne. Jednotlivé plátky mäsa jemne naklepeme a z oboch strán nasolíme a okoreníme (pomelieme štvorfarebné korenie alebo použijeme čierne korenie, podľa toho, čo máme doma).

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej a opečieme plátky mäsa rýchlo a sprudka. Postupne ich ukladáme do zapekacej misy.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ čo sa opeká mäso, nakrájame cibuľu na väčšie kusy a očistíme cesnak. Keď máme všetky plátky mäsa opečené a poukladané v zapekacej mise, vložíme do rozpálenej panvice cibuľu. Na miernom až strednom stupni ju osmažíme tak 3-5 minút, potom zvýšime teplotu, pridáme cesnak (ten som jemne roztlačila nožom). Stačí minútku a panvicu odstavíme.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 3
  4. 4

    Popri smažení cibule si urobíme marinádu. Med dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby trošku zredol a následne pridáme ostatné suroviny a zmiešame.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 4
  5. 5

    Poukladané plátky mäsa potrieme marinádou a zasypeme osmaženou cibuľou. Prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút na 200 °C.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 5
  6. 6

    Po 40 minútach prilejeme smotanu a dáme piecť ešte na 10 minút.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 6
  7. 7

    Po 10 minútach odkryjeme zapekaciu misu a necháme 5-10 minút piecť odokryté, aj podľa toho, ako moc chceme mäso a cibuľku opečenú.

  8. 8

    Mäso sa výborne hodí k ryži, ale aj k pečeným zemiakom, či zemiakovej kaši.

    Medovo-horčicové bravčové karé na smotane - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia