Kačacie stehno v pahrebe s cibuľovou marmeládou
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 2. septembra 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 2. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Kačacie stehná osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a necháme odležať. Do hlbokého hrnca dáme kačaciu masť a na ňu položíme stehná. Prikryjeme alobalom a necháme postáť v pahrebe 6 hodín.
- 2
Cibuľu nakrájame najemno, na panvici necháme skaramelizovať cukor a zamiešame doň cibuľu. Pridáme badián a červené víno a necháme prejsť pomalým varom, až kým nevznikne zmes s textúrou marmelády.
- 3
Kačacie stehná necháme odkvapkať od masti a mäso otrháme od kosti. Ukladáme na krajce chleba spolu s cibuľovou marmeládou.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu