Pečené kuracie mäso
Pečené kuracie mäso

Večera z jedného pekáča

bogar - fotkabogar, 28. apríla 2020
Večera z jedného pekáča
Foto: bogar

Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto bola fotená na rýchlo a večer, takže sa ospravedlňujem:)

5-6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180-230 °C

Suroviny

Koreniny na marinádu:
Koreniny na zeleninu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred som z uvedených ingrediencií pripravila marinádu a dala do nej marinovať mäso. Ja som použila kuracie horné štvrte, nádobu som zatvorila a dala na noc do chladničky. V deň pečenia som mäso vybrala a nachystala zeleninu. Zeleninu som uložila na plech s papierom na pečenie a okorenila, pridala olej, premiešala a na vrch som dala kúsky masla. Na zeleninu som uložila marinované kúsky mäsa.

    Večera z jedného pekáča  - obrázok 1
  2. 2

    Naplnený plech som vložila do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, piekla 50 minút. Potom som to zakryla alobalom a dusila cca 20 minút. Na záver som odstránila alobal a na rúre prepla funkciu gril na 230 stupňov, ale kto nemá, stačí keď pridá stupne, a sledovala, aby mäsko malo chrumkavú kôrku. Podávame s čím máte radi, dobrú chuť.

    Večera z jedného pekáča  - obrázok 2

Diskusia k receptu