Večera z jedného pekáča
Foto: bogar
Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto bola fotená na rýchlo a večer, takže sa ospravedlňujem:)
porcií
príprava
na 180-230 °C
Postup
-
1
Deň vopred som z uvedených ingrediencií pripravila marinádu a dala do nej marinovať mäso. Ja som použila kuracie horné štvrte, nádobu som zatvorila a dala na noc do chladničky. V deň pečenia som mäso vybrala a nachystala zeleninu. Zeleninu som uložila na plech s papierom na pečenie a okorenila, pridala olej, premiešala a na vrch som dala kúsky masla. Na zeleninu som uložila marinované kúsky mäsa.
-
2
Naplnený plech som vložila do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, piekla 50 minút. Potom som to zakryla alobalom a dusila cca 20 minút. Na záver som odstránila alobal a na rúre prepla funkciu gril na 230 stupňov, ale kto nemá, stačí keď pridá stupne, a sledovala, aby mäsko malo chrumkavú kôrku. Podávame s čím máte radi, dobrú chuť.
Diskusia k receptu