Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Maďarský guláš

olinecka - fotkaolinecka, 3. mája 2020
Maďarský guláš
Foto: olinecka

Túto dobrotu môžete uvariť pre veľkých aj malých.

6
porcií
15 minút
príprava
80-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600-800 g
2 ks
2 ks
2 ks
 (alebo voda)
 posekané na drobno
 posekané na drobno
 posekané na drobno

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a pokrájame na kocky. Jednu cibuľu očistíme pokrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, korenie, soľ a dusíme pod pokrievkou. Počas dusenia podlejeme vývarom alebo teplou vodou, aby mäso neprihorelo.

  2. 2

    Pridáme gulášové korenie, trocha mletého chilli korenia. Keďže hovädzie mäso sa varí dlhšie, občas premiešame. Asi v polovici dusenia pridáme posekané bylinky, nemusia byť, ale je lepšia chuť.

  3. 3

    Cibuľu očistíme, pokrájame a na oleji orestujeme do sklovita. Papriku, paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli a dusíme do zmäknutia. Zeleninovú zmes primiešame do hotového mäsa. Guláš môžeme (ale nemusíme) zahustiť tak, že ho poprášime múkou a povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Jeden komentár