Maďarský guláš
Foto: olinecka
Túto dobrotu môžete uvariť pre veľkých aj malých.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600-800 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
(alebo voda) |
|
posekané na drobno |
|
posekané na drobno |
|
posekané na drobno |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme a pokrájame na kocky. Jednu cibuľu očistíme pokrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, korenie, soľ a dusíme pod pokrievkou. Počas dusenia podlejeme vývarom alebo teplou vodou, aby mäso neprihorelo.
- 2
Pridáme gulášové korenie, trocha mletého chilli korenia. Keďže hovädzie mäso sa varí dlhšie, občas premiešame. Asi v polovici dusenia pridáme posekané bylinky, nemusia byť, ale je lepšia chuť.
- 3
Cibuľu očistíme, pokrájame a na oleji orestujeme do sklovita. Papriku, paradajky umyjeme, pokrájame, pridáme k cibuli a dusíme do zmäknutia. Zeleninovú zmes primiešame do hotového mäsa. Guláš môžeme (ale nemusíme) zahustiť tak, že ho poprášime múkou a povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou. Dobrú chuť.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu