Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 5. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
4 ks |
|
|
|
120 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
Bylinkový olej: | |
100 ml |
|
čerstvý |
|
čerstvá |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút z každej strany, pridáme čerstvý rozmarín. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút. Potom vyberieme a necháme 5 minút odpočinúť. Prsia pokrájame na tenké plátky.
- 2
Tortillu potrieme majonézou, posypeme poľným šalátom, pokrájanými paradajkami, uhorkami, cibuľkou, plátkami pŕs a polejeme jemne výpekom. Zrolujeme do tvaru rolky a opečieme na horúcej panvici z oboch strán. Prerežeme šikmo a podávame na poľnom šaláte, ktorý sme poliali bylinkovým olejom, posypali granátovým jablkom a zvyšnými kačacími prsami.
- 3
Bylinkový olej: Olivový olej a bylinky rozmixujeme dohladka, pridáme soľ a citrónovú šťavu. Bylinkový olej má byť hustý a svieži.
Tiež plnená tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu