Srnčí chrbát
Srnčí chrbát

Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 16. apríla 2020
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
3 g
50 g
Omáčka:
50 g
30 g
100 ml
100 ml
Pyré:
150 g
450 g
150 g
Restované kuriatka:
80 g
10 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu. Uvarenú cviklu zbavíme šupky a spolu s kvakou a so zemiakmi rozmixujeme na jemné pyré.

  2. 2

    Srnčí chrbát: Na oleji s rozmarínom opečieme nasolený a nakorenený srnčí chrbát a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 6 minút. Vytiahneme a necháme na tanieri odležať ďalšie dve minúty. Pred podávaním srnčí chrbát nakrájame.

  3. 3

    Omáčka: Na panvicu s výpekom z mäsa pridáme šípkový džem, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme zeleninový vývar a povaríme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.

  4. 4

    Restované kuriatka: Kuriatka orestujeme na masle s cesnakom, pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať.

Recept je zaradený do kategórií:
Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá a určite aj chutí to výborne.
mlska
Nádhera. Tak niekedy si spravíme gastronomický výlet k Vám.