Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 16. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 16. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
| 600 g |
|
| 3 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
|
|
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| Pyré: | |
| 150 g |
|
| 450 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| Restované kuriatka: | |
| 80 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu. Uvarenú cviklu zbavíme šupky a spolu s kvakou a so zemiakmi rozmixujeme na jemné pyré.
- 2
Srnčí chrbát: Na oleji s rozmarínom opečieme nasolený a nakorenený srnčí chrbát a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 6 minút. Vytiahneme a necháme na tanieri odležať ďalšie dve minúty. Pred podávaním srnčí chrbát nakrájame.
- 3
Omáčka: Na panvicu s výpekom z mäsa pridáme šípkový džem, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme zeleninový vývar a povaríme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.
- 4
Restované kuriatka: Kuriatka orestujeme na masle s cesnakom, pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež srnčí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu