Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 16. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 16. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g |
|
3 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
50 g |
|
30 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Pyré: | |
150 g |
|
450 g |
|
150 g |
|
|
|
Restované kuriatka: | |
80 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu. Uvarenú cviklu zbavíme šupky a spolu s kvakou a so zemiakmi rozmixujeme na jemné pyré.
- 2
Srnčí chrbát: Na oleji s rozmarínom opečieme nasolený a nakorenený srnčí chrbát a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 6 minút. Vytiahneme a necháme na tanieri odležať ďalšie dve minúty. Pred podávaním srnčí chrbát nakrájame.
- 3
Omáčka: Na panvicu s výpekom z mäsa pridáme šípkový džem, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme zeleninový vývar a povaríme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.
- 4
Restované kuriatka: Kuriatka orestujeme na masle s cesnakom, pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež srnčí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu