Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 19. júna 2020
Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g (prsia s krídlovou kosťou)
20 g
1 g
30 g
Zemiakovo-žihľavový nákyp:
450 g
20 g
Zelenina:
150 g
100 g
30 g
150 g
1 ks
1 ks
10 g




Postup

  1. 1

    V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom opečieme na panvici z oboch strán a následne pečieme pri teplote 180 °C asi 20–25 minút. Na záver dochutíme morskou soľou.

  2. 2

    Zemiaky obielime, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zmixujeme, ak treba, tak osolíme, pridáme maslo a nakrájanú žihľavu. Z vychladnutej kaše vytvarujeme neveľké guľky, ktoré pečieme 8 minút pri 200 °C .

  3. 3

    Zeleninu blanšírujeme vo vode s citrónovým tymianom a so šťavou z pomaranča a citróna. Takto predpripravenú zeleninu nakoniec orestujeme na masle a dochutíme soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia