Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 19. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 19. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
800 g (prsia s krídlovou kosťou) |
|
20 g |
|
1 g |
|
30 g |
|
Zemiakovo-žihľavový nákyp: | |
450 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
150 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom opečieme na panvici z oboch strán a následne pečieme pri teplote 180 °C asi 20–25 minút. Na záver dochutíme morskou soľou.
- 2
Zemiaky obielime, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zmixujeme, ak treba, tak osolíme, pridáme maslo a nakrájanú žihľavu. Z vychladnutej kaše vytvarujeme neveľké guľky, ktoré pečieme 8 minút pri 200 °C .
- 3
Zeleninu blanšírujeme vo vode s citrónovým tymianom a so šťavou z pomaranča a citróna. Takto predpripravenú zeleninu nakoniec orestujeme na masle a dochutíme soľou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu