Morský vlk na víne
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 23. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 23. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rybu osolíme, okoreníme a prudko opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji (asi 60 sekúnd).
- 2
Na alobal rozložíme osolené a okorenené pokrájané zemiaky, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu. Na mrkvu uložíme opečenú rybu, vetvičku rozmarínu, na kúsky nakrájaný strúčik cesnak, plátok masla, pár koliesok citróna a cibuľu. Podlejeme troškou bieleho vína a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Takto pripravíme 4 balíčky.
- 3
Balíčky vložíme do pekáča, pridáme vodu (asi 3 až 4 cm) a pečieme približne 20 až 25 minút na 180 °C.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu