Pečená ryba
Pečená ryba

Morský vlk na víne

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 23. júna 2020
Morský vlk na víne
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (1 ks cca 250 g)
1 kg
100 ml
4 vetvičky
4 strúčiky
150 g
200 g
1 ks
200 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu osolíme, okoreníme a prudko opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji (asi 60 sekúnd).

  2. 2

    Na alobal rozložíme osolené a okorenené pokrájané zemiaky, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu. Na mrkvu uložíme opečenú rybu, vetvičku rozmarínu, na kúsky nakrájaný strúčik cesnak, plátok masla, pár koliesok citróna a cibuľu. Podlejeme troškou bieleho vína a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Takto pripravíme 4 balíčky.

  3. 3

    Balíčky vložíme do pekáča, pridáme vodu (asi 3 až 4 cm) a pečieme približne 20 až 25 minút na 180 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre