Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 13. apríla 2020
Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
80 minút
príprava

Suroviny

Jahňacie kotletky:
800 g
5 g
5 g
Cviklovo-mandľová krusta:
200 g
50 g
50 g
Zemiakový závin:
600 g
50 g
20 g
100 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45 minút podľa veľkosti. Upečenú červenú repu rozmixujeme s nasucho opečenými mandľami a trochou strúhanky.

  2. 2

    Zemiakový závin: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme do nich orestovanú šalotku s cesnakom, rozmarín a tymian. Keď masa vychladne, zrolujeme ju do filo cesta ako malú štrúdľu a potretú žĺtkom dáme piecť na 15 minút na 170 °C.

  3. 3

    Jahňacie kotletky: Jahňací hrebienok zbavíme zbytočného tuku. Mäso vcelku osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Pridáme maslo s bylinkami a dáme piecť do rúry na asi 8 minút na 180 °C, vytiahneme a necháme na tanieri 2 minúty odpočinúť. Potom upečený hrebienok obalíme v cviklovo-mandľovej zmesi a nakrájame na jednotlivé kotletky. Podávame so zemiakovým závinom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu