Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 13. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
| Jahňacie kotletky: | |
| 800 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Cviklovo-mandľová krusta: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Zemiakový závin: | |
| 600 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| na potretie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45 minút podľa veľkosti. Upečenú červenú repu rozmixujeme s nasucho opečenými mandľami a trochou strúhanky.
- 2
Zemiakový závin: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme. Pridáme do nich orestovanú šalotku s cesnakom, rozmarín a tymian. Keď masa vychladne, zrolujeme ju do filo cesta ako malú štrúdľu a potretú žĺtkom dáme piecť na 15 minút na 170 °C.
- 3
Jahňacie kotletky: Jahňací hrebienok zbavíme zbytočného tuku. Mäso vcelku osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Pridáme maslo s bylinkami a dáme piecť do rúry na asi 8 minút na 180 °C, vytiahneme a necháme na tanieri 2 minúty odpočinúť. Potom upečený hrebienok obalíme v cviklovo-mandľovej zmesi a nakrájame na jednotlivé kotletky. Podávame so zemiakovým závinom.
Tiež jahňacie kotlety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu