Cibuľové čatní v skle
Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetku červenú cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. V hlbšej panvici rozpálime olej na strednú teplotu, pridáme bobkový list, klinček a rozmarín, necháme rozvoňať, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista a do zmäknutia. Ďalej restujeme na nižšej teplote. Občas premiešame.
- 2
Asi po 30 minútach prisypeme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny a balzamikový ocot, červené víno a všetko poriadne zamiešame. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme obsah ďalších 30 minút variť. Sem–tam skontrolujeme a premiešame, ku koncu častejšie, aby sa zmes nepripálila.
- 3
Horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme a otočíme hore dnom. Po chvíľke poháre otočíme a necháme úplne vychladnúť.
Tiež čatní:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu