Cibuľové čatní
Cibuľové čatní

Cibuľové čatní v skle

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020
Cibuľové čatní v skle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg
100 g
15 ml
1 ks
1 ks
1 ČL sušený (alebo 2 vetvičky čerstvého)
60 ml
60 ml
60 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku červenú cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. V hlbšej panvici rozpálime olej na strednú teplotu, pridáme bobkový list, klinček a rozmarín, necháme rozvoňať, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista a do zmäknutia. Ďalej restujeme na nižšej teplote. Občas premiešame.

  2. 2

    Asi po 30 minútach prisypeme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny a balzamikový ocot, červené víno a všetko poriadne zamiešame. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme obsah ďalších 30 minút variť. Sem–tam skontrolujeme a premiešame, ku koncu častejšie, aby sa zmes nepripálila.

  3. 3

    Horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme a otočíme hore dnom. Po chvíľke poháre otočíme a necháme úplne vychladnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Dusené, Varené, Zaváraniny

Diskusia k receptu

mirop
cibulove catni robim uz roky, a popravde, nenapadlo by ma to davat do niecoho ineho, nez do skla :)