Cibuľové čatní v skle
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 8. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
15 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL sušený (alebo 2 vetvičky čerstvého) |
|
60 ml |
|
60 ml |
|
60 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetku červenú cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. V hlbšej panvici rozpálime olej na strednú teplotu, pridáme bobkový list, klinček a rozmarín, necháme rozvoňať, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista a do zmäknutia. Ďalej restujeme na nižšej teplote. Občas premiešame.
- 2
Asi po 30 minútach prisypeme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny a balzamikový ocot, červené víno a všetko poriadne zamiešame. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme obsah ďalších 30 minút variť. Sem–tam skontrolujeme a premiešame, ku koncu častejšie, aby sa zmes nepripálila.
- 3
Horúce čatní naplníme do pohárov, zavrieme a otočíme hore dnom. Po chvíľke poháre otočíme a necháme úplne vychladnúť.
Tiež čatní:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu