Makrela na pečenej zelenine so zázvorom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 20. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 20. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rybu osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s olejom, potom dopekáme v rúre pri 160 °C asi 12 minút.
- 2
Zeleninu nakrájame na hrubšie rezance, ochutíme rozmarínom, soľou, olejom a pečieme 15 minút pri 180 °C. Zázvor nastrúhame, pridáme k časti roztopeného masla, pridáme upečenú zeleninu a prehodíme.
- 3
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s pomarančovou šťavou, trochou cukru a soli dopenista, po zhustnutí pomaly prilievame roztopené maslo a odstavíme z ohňa.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu