Pečená ryba
Pečená ryba

Makrela na pečenej zelenine so zázvorom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 20. februára 2020
Makrela na pečenej zelenine so zázvorom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

650 g
200 g
600 g
20 g
10 g
4 ks
2 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Rybu osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s olejom, potom dopekáme v rúre pri 160 °C asi 12 minút.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na hrubšie rezance, ochutíme rozmarínom, soľou, olejom a pečieme 15 minút pri 180 °C. Zázvor nastrúhame, pridáme k časti roztopeného masla, pridáme upečenú zeleninu a prehodíme.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s pomarančovou šťavou, trochou cukru a soli dopenista, po zhustnutí pomaly prilievame roztopené maslo a odstavíme z ohňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia