Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 15. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
500 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
|
|
400 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
3 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
120 g |
|
3 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli vymiesime cesto, ktoré dáme vychladnúť do chladničky.
- 2
Do rúry dáme pomaličky konfitovať strúčiky cesnaku v olivovom oleji s rozmarínom pri 110 °C asi hodinu.
- 3
Medzitým na oleji urobíme základ zo šalotky, z cesnaku, mrkvy, zo zeleru a šalvie. Keď je základ opečený dozlatista, pridáme najemno nakrájané jahňacie stehno, osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme červené víno a necháme redukovať. Postupne prilievame zeleninový vývar, aby sa mäso dusilo domäkka. Hotové ragú necháme vychladnúť.
- 4
Cesto vyvaľkáme pokrájame a naplníme vychladnutým jahňacím ragú. Cesto uzavrieme a vyformujeme do požadovaného tvaru. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode približne 4 minúty.
- 5
Na panvici s olejom zľahka orestujeme cesnak. Pridáme baby špenát, necháme ho zavädnúť a pridáme uvarené cestoviny. Premiešame. Podávame s konfitovaným cesnakom.
Tiež plnené cestoviny:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre