Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 15. apríla 2020
Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
4 ks
4 ks
400 g
30 g
100 g
3 g
30 g
30 g
100 ml
200 ml
120 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli vymiesime cesto, ktoré dáme vychladnúť do chladničky.

  2. 2

    Do rúry dáme pomaličky konfitovať strúčiky cesnaku v olivovom oleji s rozmarínom pri 110 °C asi hodinu.

  3. 3

    Medzitým na oleji urobíme základ zo šalotky, z cesnaku, mrkvy, zo zeleru a šalvie. Keď je základ opečený dozlatista, pridáme najemno nakrájané jahňacie stehno, osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme červené víno a necháme redukovať. Postupne prilievame zeleninový vývar, aby sa mäso dusilo domäkka. Hotové ragú necháme vychladnúť.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme pokrájame a naplníme vychladnutým jahňacím ragú. Cesto uzavrieme a vyformujeme do požadovaného tvaru. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode približne 4 minúty.

  5. 5

    Na panvici s olejom zľahka orestujeme cesnak. Pridáme baby špenát, necháme ho zavädnúť a pridáme uvarené cestoviny. Premiešame. Podávame s konfitovaným cesnakom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre