Jelení chrbát s tekvicovo-hrozienkovým ragú
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
700 g |
|
|
|
|
|
10 g |
|
50 ml |
|
15 g čerstvé |
|
400 ml |
|
80 g |
|
Tekvicovo-hrozienkové ragú: | |
1 ks |
|
40 ml |
|
40 g |
|
80 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Očistený jelení chrbát orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 130 °C približne na 15 minút – záleží na hrúbke mäsa, vnútorná teplota by však mala byť 56 °C.
- 2
Do výpeku pridáme červené víno, ktoré odvaríme na konzistenciu sirupu. Pridáme čili, dochutíme, zjemníme studeným maslom a odstavíme.
- 3
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, orestujeme, pridáme cukor, soľ, hrozienka namočené v bielom víne a vínny ocot. Krátko povaríme.
Tiež jelení chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu