Opečený losos
Opečený losos

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi

saymona - fotkasaymona, 25. mája 2020
Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Foto: Saymona

Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 porcie
 (alebo drvené)
 drvený
Na zemiaky:
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistím, umyjem a osuším. Vysypem na plech, pridám olivový olej, soľ a všetky koreniny. Pomiešam, zakryjem alobalom a dam do vyhriatej rúry na 200 ° C na pol hodinku. Po pol hodinke ich odkryjem a zapečiem ďalších 15 - 20 minút.

  2. 2

    Lososa umyjem ho osuším, naolejujem a pridám koreniny (soľ, korenie, papriku, rozmarín). Niekedy používam natur korenie na ryby od Podravky. To mi celkom chutí.

    Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    A na olivovom oleji pražím na panvici na strane s kožou. A večera je hotová.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
@leaela (30.5.2020 08:14) to ano a neni to len u lososa. Chvalabohu zijem pri mori a viem ze je fakt cersrvi a ryba tu chuti ako ryba.

1x haji