Pečené kozľa na fazuli a klobáske
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
príprava
120 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 kg (alebo jahňacina, príp. mäsa z mladého prasiatka) |
|
1 hlavička |
|
200 g |
|
320 g strakatá |
|
6 vetvičiek |
|
1 vetvička |
|
200 g |
|
280 g |
|
|
|
|
|
120 ml |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso rozložíme na pekáč spolu s cesnakom a bylinkami. Osolíme, okoreníme a dáme piecť prikryté alobalom na dve hodiny pri 170 °C. Počas pečenia mäso polievame výpekom.
- 2
Očistenú a na drobné kocky nakrájanú cibuľu s jedným strúčikom cesnaku osmažíme na oleji. Pridáme klobásku a prepláchnutú deň vopred namočenú fazuľu. Podlejeme vodou, ochutíme a varíme, až kým fazuľa nie je mäkká.
- 3
Dvadsať minút pred koncom varenia k fazuli pridáme nakrájané zemiaky. Na konci fazuľu zjemníme smotanou a varíme ešte päť minút. Pri podávaní mäso ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež pečené mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu