Pečené mäso
Pečené mäso

Pečené kozľa na fazuli a klobáske

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2020
Pečené kozľa na fazuli a klobáske
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg (alebo jahňacina, príp. mäsa z mladého prasiatka)
1 hlavička
200 g
320 g strakatá
6 vetvičiek
1 vetvička
200 g
280 g
120 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso rozložíme na pekáč spolu s cesnakom a bylinkami. Osolíme, okoreníme a dáme piecť prikryté alobalom na dve hodiny pri 170 °C. Počas pečenia mäso polievame výpekom.

  2. 2

    Očistenú a na drobné kocky nakrájanú cibuľu s jedným strúčikom cesnaku osmažíme na oleji. Pridáme klobásku a prepláchnutú deň vopred namočenú fazuľu. Podlejeme vodou, ochutíme a varíme, až kým fazuľa nie je mäkká.

  3. 3

    Dvadsať minút pred koncom varenia k fazuli pridáme nakrájané zemiaky. Na konci fazuľu zjemníme smotanou a varíme ešte päť minút. Pri podávaní mäso ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Trochu to pripomina cassoulet, typicke dedinske jedlo vo Francuzsku.Jedla som ho tam s kacacim, kuracim masom aj s husacinou a videla som v ponuke restauracii aj kozlacinu a jahnacinu.Velmi chutne jedlo, velmi syte a velmi...povznasajuce:-)