Recepty, kde je parmezán
Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou,
olivami, ...
Mangoldové cestoviny v paradajkovej omáčke
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja speníme jarnú cibuľku a pridáme natrhaný čerstvý...
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na
teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme
kruh.
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Domáce pesto
Komerčný recept<br />
Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza guľky
Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme...
Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...
Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Morčacia roláda s plnkou
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky...
Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....
Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...
Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.
Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...
Kuriatkové rizoto
Na masle s trochou olivového oleja opražíme kuriatka a dáme nabok. V hrnci roztopíme maslo s...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút...
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Syrové trojuholníčky
Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako
alternatívu za klasické slížiky....
Cannelloni s boloňskou zmesou a bešamelom
Těstoviny doma zbožňujeme a toto je jeden z mnoha způsobů, jak je připravujeme. Určitě
budou chutnat...
Baklažánové ufo
strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :)
fotila som ešte na plechu lebo ináč...
Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...
Krémová cesnaková polievka
Veľmi mám rada sladkosti a žiadnej torte či zákusku, alebo inej maškrte neodolám. No tanier polievky...
Lasagne so špenátom a cícerom
Bešamel: Na masle orestujeme na masle hladkú múku, zalejeme ju mliekom a smotanou. Pridáme soľ,...
Šošovicové rizoto s parmezánom
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele...
Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Mangoldové cestoviny v paradajkovej omáčke
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Na troche oleja speníme jarnú cibuľku a pridáme natrhaný čerstvý...
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...
Bohatý syrový košíček
Parmezán nastrúhame. Opekáme ho na teplej panvici tak, že z neho, vyformujeme kruh.
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Domáce pesto
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza guľky
Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme...
Špenátový krém po taliansky
Špenát má podľa mňa tú nevýhodu, že je chuťovo nevýrazný. Preto sa v tomto recepte...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...
Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Morčacia roláda s plnkou
Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Nadrobno pokrájame všetky papriky...
Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....
Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...
Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.
Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...
Kuriatkové rizoto
Na masle s trochou olivového oleja opražíme kuriatka a dáme nabok. V hrnci roztopíme maslo s...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút...
Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...
Syrové trojuholníčky
Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako alternatívu za klasické slížiky....
Cannelloni s boloňskou zmesou a bešamelom
Těstoviny doma zbožňujeme a toto je jeden z mnoha způsobů, jak je připravujeme. Určitě budou chutnat...
Baklažánové ufo
strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :) fotila som ešte na plechu lebo ináč...
Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...
Krémová cesnaková polievka
Veľmi mám rada sladkosti a žiadnej torte či zákusku, alebo inej maškrte neodolám. No tanier polievky...
Lasagne so špenátom a cícerom
Bešamel: Na masle orestujeme na masle hladkú múku, zalejeme ju mliekom a smotanou. Pridáme soľ,...
Šošovicové rizoto s parmezánom
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele...