Cestoviny s vínovo-smotanovou omáčkou a s kuracím mäsom
Foto: levandullka
Toto jedlo u nás prvý krát uvarila moja maminka a odvtedy ho milujeme všetci :-).
10 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezance, obalíme v hladkej múke a osmažíme na olivovom oleji. Vyberieme ich a na tú istú panvicu si dáme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky. Mierne ju orestujeme a zalejeme bielym vínom (tak 1,5 - 2 dcl). Asi 10 minút povaríme a nakoniec zalejeme smotanou na šľahanie a pridáme trochu nastrúhaného parmezánu. Omáčku osolíme, vložíme do nej osmažené mäso a uvarené cestoviny. Srrvírujeme posypané s petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu