Zapečená kotleta s cibuľkami na víne
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby vložíme do vriacej vody a obvaríme ich. Necháme ich vychladnúť v kastróliku s vodou, v ktorej sa varili. Scedíme. Z hustej smotany, vajec, parmezánu a obvarených sušených hríbov pripravíme hustú ochutenú smotanu. Necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.
- 2
Na panvici na oleji opekáme ochutené bravčové kotlety, po opečení ich natrieme ochutenou smotanou. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 oC zhruba 8 minút, podľa hrúbky kotliet. Keď je smotana na nich pekne gratinovaná, sú hotové. Vyberieme a necháme odstáť.
- 3
Na oleji orestujeme malé cibuľky, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Do takto skaramelizovaných cibuliek pridáme červené víno a redukujeme, kým sa cibuľky neuvaria. Na tanier aranžujeme kotletu, cibuľky a uvarenú špargľu s tekvicou na studeno, ako prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu