Zapečená kotleta s cibuľkami na víne

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Zapečená kotleta s cibuľkami na víne
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
200 g, hustá
100 g
2 ks
100 g
1 PL
1 PL
100 g
100 g
200 ml
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Sušené hríby vložíme do vriacej vody a obvaríme ich. Necháme ich vychladnúť v kastróliku s vodou, v ktorej sa varili. Scedíme. Z hustej smotany, vajec, parmezánu a obvarených sušených hríbov pripravíme hustú ochutenú smotanu. Necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.

  2. 2

    Na panvici na oleji opekáme ochutené bravčové kotlety, po opečení ich natrieme ochutenou smotanou. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 oC zhruba 8 minút, podľa hrúbky kotliet. Keď je smotana na nich pekne gratinovaná, sú hotové. Vyberieme a necháme odstáť.

  3. 3

    Na oleji orestujeme malé cibuľky, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Do takto skaramelizovaných cibuliek pridáme červené víno a redukujeme, kým sa cibuľky neuvaria. Na tanier aranžujeme kotletu, cibuľky a uvarenú špargľu s tekvicou na studeno, ako prílohu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekne naaranžované, omáčka sa zdá dobrá, len postup, to sa všetko zmieša? Ale ako jedlo na nasýtenie, najmä pre chlapa je to málo, pekné len ako dekorácia.
danulatenko
V nedelu som uvarila, pridala k tomu kocku gratinovanych zemiakov a verte alebo nie - najviac im chutila omacka z vina a cibuliek :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia