Gratinované ragú z tofu a šampiňónov

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 1. marca 2012
Gratinované ragú z tofu a šampiňónov
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
60 g, čerstvé
20 g
160 g
160 g
10 g, strúhaný
80 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájané čerstvé šampiňóny a na kocky pokrájaný syr tofu. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme, potom pridáme drvené paradajky.

  2. 2

    Paradajky a cuketu nakrájame na pásiky, prudko orestujeme na oleji a dochutíme provensalskými bylinkami. Na tanieri urobíme veniec z orestovanej cukety a paradajok, ktoré striedavo ukladáme, do prostriedku dáme ragú z údeného tofu a šampiňónov.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a zdobíme čerstvou bazalkou. Podávame s bielou bagetkou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
vyzera to chutne, len uvazujem, cim nahradim to tofu ;)
tiginko
mňa to nadchlo, stále hľadám nejaký chutný recept na tofu. Ešte si tam predstavím môj obľúbený cesnačik a šup s tým do mojej kuchárky!
jelenik
parada, dnes som nakupila tofu v akcii, tak mozem zajtra skusat...
modrykamen
Rýchli a dobrý recept aj pre mäsožrúta. Žalúdku to občas dobre padne. No a už som si zvykol aj na chuť tofu. No ale ja zjem všetko, aj kamene.
rea1
mb, kuracimi alebo morcacimi prsiami. :-)
agora
Výborný receptík, veľmi ma potešil, niečo nové z tofu-teda pre mňa, určite vyskúšam....
elixir
Dnes som uvarila podľa tohoto receptu, úžasná chuť! Poriešila som inak, lebo som mala iba cherry paradajky a miesto drvených paradajok som dala ČL paradajkového pretlaku...







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia