Gratinované ragú z tofu a šampiňónov
Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 1. marca 2012
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 1. marca 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájané čerstvé šampiňóny a na kocky pokrájaný syr tofu. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme, potom pridáme drvené paradajky.
- 2
Paradajky a cuketu nakrájame na pásiky, prudko orestujeme na oleji a dochutíme provensalskými bylinkami. Na tanieri urobíme veniec z orestovanej cukety a paradajok, ktoré striedavo ukladáme, do prostriedku dáme ragú z údeného tofu a šampiňónov.
- 3
Pred podávaním posypeme postrúhaným parmezánom a zdobíme čerstvou bazalkou. Podávame s bielou bagetkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu