Cookies s bylinkami a cesnakom

šéfkuchár Marek Petrán
, 11. mája 2012
Cookies s bylinkami a cesnakom
Foto: Unilever Slovensko

Suroviny

Na 4 tucty potrebujeme:
1/2 ks zmäknutá
1/4 hrnčeka
1/2 balíčka
1/2 čl, posekaný
1/2 čl, posekaný
1/2 čl, posekaný
1 čl, posekaný
1/2 čl, posekané čerstvé
1 hrnček
1 ks
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky. Ak sa masa zdá byť príliš mäkká, dáme ju na 15 minút do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto pomocou lyžičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cookies ukladáme tak, aby mali medzi sebou dostatok miesta, pretože cesto sa na plechu roztečie. Na záver posypeme ešte semienkami. Pečieme 8 – 10 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Náš tip: Tymian je veľmi aromatický, vo väčšom množstve má až horkasto–štipľavú chuť. Ako korenie ho použijeme maximálne 3 ČL na 1 kg potravín.

Diskusia k receptu

marianne69
no,slane cookies som este nepiekla,co nie je moze byt,tieto sa mi pacia velmi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia