Hubové rizoto

miriamm - bez fotkymiriamm, 11. marca 2012
Hubové rizoto
Foto: miriamm

Výborné hubové rizoto, veľmi jednoduchý recept, na ktorom si pochutnajú všetci fajnšmekri. Robím ho jemné krémové, proste lahôdka..

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
2 dcl
1
80 g
0,5 l (zeleninvý, slepači)
 strúhaný -parmezán




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme 0,5l vývaru (z bujónu).

  2. 2

    Nadrobno pokrájanú cibuľku orestujeme na masle, pridáme nakrájané hríbiky, krátko restujeme. Potom pridáme umytú, odkvapkanú ryžu, krátko restujeme a pridávame biele víno. Počas stáleho miešania, keď sa nám víno vyvarí pridávame po šálkach vývar, tak aby sa ryža ponorila, pokračujeme v stálom miešaní. Nezabudneme osoiliť, okoreniť. Vývar po šálke postupne prilievame k rizotu, takto pokračujeme 15-20 minút. Ku koncu prilejeme už len toľko vývaru, aby bola konzistenica jemná krémová. Ryža nemá byť rozvarená!! Môžeme pridať aj trocha smotany na šlahanie..

  3. 3

    Po odstavení zo sporáku, primiešame nastrúhaný parmezán. Pred podávaním necháme stáť 3-5 minút, posypeme parmezánom.

  4. 4

    Je možné pridať aj inú zeleninu, napríklad jemný hrášok, mrkvu, cukinu..

Diskusia k receptu

danielas
Musí byť výborná. Všetky suroviny sú výborné,aj konzistencia akurát a na záver parmezánová bodka. Na takejto si viem pochutnať:-)
irenaw
robievam, je to skvelé jedlo, niekedy na záver primiešam 2 PL mascarpone :-)
letisia
Ja po odstavení pridám trochu masla a pomaly vmiešam, spôsobí to krémovitosť rizota.
lailuska
Manžel doniesol plný košík "václaviek", idem robiť k obedu. Vďaka za krásny recept!
anina6
hubové rizoto robievam aj ja a vyskúšam aj tvoj recept, mám plno namrazených hríbov, tak len variť. ukladám
syrynka6
Toto rizoto som dnes robila aj s pridanou kukuricou a bolo úžasné :)
bambulkaaa
Ja som robila hubove rizoto vcera lebo sme boli na hubach ja ho sice robim inac no aj tvoj receptik je mnam :)
renia
Robila som ho minulý týždeň, bolo výborné. Ďakujem za recept ❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia