Foto: miriamm
Výborné hubové rizoto, veľmi jednoduchý recept, na ktorom si pochutnajú všetci fajnšmekri. Robím ho jemné krémové, proste lahôdka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme 0,5l vývaru (z bujónu).
- 2
Nadrobno pokrájanú cibuľku orestujeme na masle, pridáme nakrájané hríbiky, krátko restujeme. Potom pridáme umytú, odkvapkanú ryžu, krátko restujeme a pridávame biele víno. Počas stáleho miešania, keď sa nám víno vyvarí pridávame po šálkach vývar, tak aby sa ryža ponorila, pokračujeme v stálom miešaní. Nezabudneme osoiliť, okoreniť. Vývar po šálke postupne prilievame k rizotu, takto pokračujeme 15-20 minút. Ku koncu prilejeme už len toľko vývaru, aby bola konzistenica jemná krémová. Ryža nemá byť rozvarená!! Môžeme pridať aj trocha smotany na šlahanie..
- 3
Po odstavení zo sporáku, primiešame nastrúhaný parmezán. Pred podávaním necháme stáť 3-5 minút, posypeme parmezánom.
- 4
Je možné pridať aj inú zeleninu, napríklad jemný hrášok, mrkvu, cukinu..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu