Kačacie rezne s čili polentou
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 27. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred uvaríme polentu. Do malého kastrólika dáme zovrieť vodu, pridáme soľ, korenie a kukuričnú krupicu. Za stáleho miešania varíme, kým kaša nie je hustá a uvarená. Pridáme najemno narezanú čili papričku, nastrúhaný parmezán a maslo. Dobre premiešame a kašu vylejeme do štvorcovej formy. Necháme do druhého dňa vychladnúť.
- 2
Kačacie prsia na koži jemne narežeme, posolíme, potrieme medom a nastrúhaným zázvorom a poukladáme plátky limety. Necháme do druhého dňa odležať. Polentu vyklopíme z formy a nakrájame na porcie – na kocky. Pomaranče vyžmýkame. Na panvičke prehrejeme med, pridáme pomarančovú šťavu a necháme chvíľu povariť. Na konci dochutíme soľou a pridáme maslo na zjemnenie. Kačacie prsia opečieme na grile, dopečieme v rúre do mäkka.
- 3
Polentu jemne opečieme na panvičke na oleji, kým nie je chrumkavá. Opečenú polentu uložíme na tanier, pridáme na plátky nakrájane kačacie prsia a prelejeme omáčkou. Dozdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu