Foto: andys
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji (asi 2 PL) osmažíme cibuľu (šalotku), pridáme ryžu (nepreplachujeme), osolíme a popražíme. Podlejeme vínom izbovej teploty a varíme, kým sa víno neodparí.
-
2
Za stáleho miešania podlievame vriacim vývarom (postupne po dávkach), kým sa ryža neuvarí "al dente" a zároveň neostane trochu krémovitá.
-
3
Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme a pridáme nastrúhaný parmenzán. Miešame, kým sa celkom nespojí s ryžou.
-
4
Teraz si pripravíme zo zvyšnej cibule (šalotky) a oleja základ na dusenie húb.
-
5
Pridáme huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave (prípadne podlejeme malým množstvom vody alebo vývaru). Ja som okrem lesných húb pridala aj šampiňóny.
-
6
Podusené huby zmiešame s ryžou. Podávame s hoblinkami parmezánu ako samostatné risotto alebo ako prílohu k mäsu.
Diskusia k receptu