Risotto con funghi fotorecept

andys - fotkaandys, 15. júna 2012
Risotto con funghi (fotorecept)
Foto: andys

Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka.

4-6
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
600 g
200 g
750 ml
50 g
100 g
4 PL
2 dl
4 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji (asi 2 PL) osmažíme cibuľu (šalotku), pridáme ryžu (nepreplachujeme), osolíme a popražíme. Podlejeme vínom izbovej teploty a varíme, kým sa víno neodparí.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za stáleho miešania podlievame vriacim vývarom (postupne po dávkach), kým sa ryža neuvarí "al dente" a zároveň neostane trochu krémovitá.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme a pridáme nastrúhaný parmenzán. Miešame, kým sa celkom nespojí s ryžou.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si pripravíme zo zvyšnej cibule (šalotky) a oleja základ na dusenie húb.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave (prípadne podlejeme malým množstvom vody alebo vývaru). Ja som okrem lesných húb pridala aj šampiňóny.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podusené huby zmiešame s ryžou. Podávame s hoblinkami parmezánu ako samostatné risotto alebo ako prílohu k mäsu.

    Risotto con funghi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klaura
tiež ho tu mám ... je skvelé a u nás veľmi obľúbené ...
seyo
zabudli ste v recepte použiť to biele víno ... malo byť asi v kroku 1, kde sa víno dáva ako prvé a nechá s ryžou prevrieť a odpariť ;-)
andys
@seyo , vďaka, víno som určite písala, ale nejaké je to popletené, začiatok aj koniec je rovnaký, idem to opraviť. Internetový škriatok zaúradoval ;)
zsibrita
skus miesto vina suchy biely vermut alebo francuzsky Noilly Prat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia