Foto: matus113
Ľahké, jarné predjedlo.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do rozmrazeného špenátu dáme roztlačený strúčik cesnaku. Pridáme 1 dcl šľahačky, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice parmezánu, korenie. Zmes dáme nad slabý plameň, osolíme, pridáme 3 žĺtka a pomaly zahrievame.
- 2
Zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vychladnutej zmesi. Pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Zmes zo špenátu vylejeme na plech po celej ploche a dáme piecť na 7-10 minút na 170 stupňov.
- 3
Po upečení papier s upečeným cestíčkom preložíme na čistú, navlhčenú utierku. Pomaly zvinieme na roládu a necháme vychladnúť. Na vychladené cestíčko natrieme po celej ploche nátierku. Na vrch naukladáme údeného lososa. Zvinieme na roládu, ktorú zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Po 2 a viac hodinách roládu krájame na plátky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako predjedlo;-)