Špenátová roláda plnená údeným lososom

matus113 - fotkamatus113, 7. apríla 2012
Špenátová roláda plnená údeným lososom
Foto: matus113

Ľahké, jarné predjedlo.

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
2 PL
100 ml
3 ks
1 ks strúčik
2 PL strúhaný
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Do rozmrazeného špenátu dáme roztlačený strúčik cesnaku. Pridáme 1 dcl šľahačky, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice parmezánu, korenie. Zmes dáme nad slabý plameň, osolíme, pridáme 3 žĺtka a pomaly zahrievame.

  2. 2

    Zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vychladnutej zmesi. Pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Zmes zo špenátu vylejeme na plech po celej ploche a dáme piecť na 7-10 minút na 170 stupňov.

  3. 3

    Po upečení papier s upečeným cestíčkom preložíme na čistú, navlhčenú utierku. Pomaly zvinieme na roládu a necháme vychladnúť. Na vychladené cestíčko natrieme po celej ploche nátierku. Na vrch naukladáme údeného lososa. Zvinieme na roládu, ktorú zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Po 2 a viac hodinách roládu krájame na plátky a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
jankavaskova
Fiha, moj manzel má velmi rad spenatove jedla, takze asi skusime aj takuto obmenu. Zaujimava kombinacia s tym udenym lososom.
Vymazať
bozulka
Vynikajúci recept,video perfektné ,špenát milujem a údeného lososa ešte viac.
Vymazať
babav
Vyborny recept...vsetky ingrediencie fajnove .Urcite vyskusam
ako predjedlo;-)
Vymazať
chutimi
Zaujimave, ukladam. Ked budem robit, tak asi radsej z cerstveho spenatu, alebo minimalne cesto podla receptu a pod lososa este ulozit vrstvu cerstvych spenatovych listov...a na vrch tiez. Este taka poznamka-tiez by nemuselo byt zle pouzit platky cerstveho suroveho lososa a jemnu vrstvu nejakej horcicovej alebo chrenovej zmesy namiesto toho natierkoveho masla...ked raz spravim, pridam recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia