Pražma v koriandrovom peste

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Pražma v koriandrovom peste
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
1 ks
100 g
100 g
4 pl, strúhaný
100 ml




Postup

  1. 1

    Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti. Parmezán a soľ pridávame veľmi opatrne, pretože parmezán je dosť slaný. Všetky ingrediencie rozmixujeme.

  2. 2

    Povrch kože pražmy potrieme hrubšou vrstvou pesta. Pečieme do zlata na vymastenom plechu v predhriatej rúre 6 – 8 minút pri teplote 185 oC. Podávame so zeleninou pre wok a miešanou divou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia