Pražma v koriandrovom peste
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti. Parmezán a soľ pridávame veľmi opatrne, pretože parmezán je dosť slaný. Všetky ingrediencie rozmixujeme.
- 2
Povrch kože pražmy potrieme hrubšou vrstvou pesta. Pečieme do zlata na vymastenom plechu v predhriatej rúre 6 – 8 minút pri teplote 185 oC. Podávame so zeleninou pre wok a miešanou divou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu