Zapekané slimáky

shimmytko - bez fotkyshimmytko, 18. mája 2012

Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto jedla do jednej a chutí úžasne, dokonca som Zobraziť celý popisZapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto jedla do jednej a chutí úžasne, dokonca som to už skúšal aj na grile.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
150 - 200 g
2 - 3 strúčiky
1 ks
2 - 3 polievkové lyžice
2 - 3 vetvičky
 štipka
15 - 20 ks




Postup

  1. 1

    Slimáky vyberieme z konzervy a opláchneme a dáme do misky. Konzervy sú dostať kúpiť napr. v Metre a sú na výber menšie a väčšie. Tento recept vychádza z použitia menšej konzervy, ktorý predstavuje približne 4 väčšie porcie v miske na zapekanie slimákov.

  2. 2

    V inej miske si zarobíme zmes pretlačeného cesnaku, olivového oleja a štipky soli, ktorú potom zmiešame s opláchnutými slimákmi. Ak máte čas je lepšie, ak sa slimáky chvíľku aj marinujú v tejto zmesy v chladničke.

  3. 3

    Nastrúhame si parmezán na malé pásiky, umyjeme si rozmarín a nakrájame ho na menšie časti, pričom oddelíme konce stoniek, ak sú suchšie alebo tvrdšie a nakrájame (ostrým nožom) alebo nastrúhame si mandle na koliečka.

  4. 4

    Na slimáky uložené v zapekacej miske alebo v miske na zapekanie slimákov postupne pridávame rovnomerne bylinkové maslo (je dostať kúpiť už pripravené v obchode alebo si ho pripravíme vymiešaním obyčajného masla s existujúcim korením na bylinkové maslo - doporučujem už pripravené, ktoré chutí lepšie), nakrájaný rozmarín, nakrájané mandle a posypeme nastrúhaným parmezánom.

  5. 5

    Zapekáme 10 - 15 min., pre tých čo majú radšej viac zapečený syr aj 20 min. pri teplote 220 °C - 230 °C.

Diskusia k receptu

medulienka122
Aj obyčajný smrteľník môže nakupovať v Metre? Alebo len podnikatelia?Ináč aj ja mám rada zapeč. slimáky, ďakujem za nový nápad!
okerol23
Tiež sa chcem spýtať, či sú tieto slimáky napr. v Košickom metre a aká je ich cena. Dík, je to fajn recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia