Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto jedla do jednej a chutí úžasne, dokonca som Zobraziť celý popisZapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto jedla do jednej a chutí úžasne, dokonca som to už skúšal aj na grile.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 ks |
|
150 - 200 g |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 - 3 polievkové lyžice |
|
2 - 3 vetvičky |
|
štipka |
|
15 - 20 ks |
|
Postup
-
1
Slimáky vyberieme z konzervy a opláchneme a dáme do misky. Konzervy sú dostať kúpiť napr. v Metre a sú na výber menšie a väčšie. Tento recept vychádza z použitia menšej konzervy, ktorý predstavuje približne 4 väčšie porcie v miske na zapekanie slimákov.
- 2
V inej miske si zarobíme zmes pretlačeného cesnaku, olivového oleja a štipky soli, ktorú potom zmiešame s opláchnutými slimákmi. Ak máte čas je lepšie, ak sa slimáky chvíľku aj marinujú v tejto zmesy v chladničke.
- 3
Nastrúhame si parmezán na malé pásiky, umyjeme si rozmarín a nakrájame ho na menšie časti, pričom oddelíme konce stoniek, ak sú suchšie alebo tvrdšie a nakrájame (ostrým nožom) alebo nastrúhame si mandle na koliečka.
- 4
Na slimáky uložené v zapekacej miske alebo v miske na zapekanie slimákov postupne pridávame rovnomerne bylinkové maslo (je dostať kúpiť už pripravené v obchode alebo si ho pripravíme vymiešaním obyčajného masla s existujúcim korením na bylinkové maslo - doporučujem už pripravené, ktoré chutí lepšie), nakrájaný rozmarín, nakrájané mandle a posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 5
Zapekáme 10 - 15 min., pre tých čo majú radšej viac zapečený syr aj 20 min. pri teplote 220 °C - 230 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu