Teľacie lýtko s polentou
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 8. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový pretlak, červené víno a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka zhruba dve hodiny. Po udusení šťavu scedíme cez jemné sitko a vrátime na mäso, pridáme maslo a zredukujeme na hustú omáčku.
- 2
Polentu, teda kukuričnú múku, pridáme do vriaceho vývaru a za stáleho miešania varíme zhruba 25 minút. Ochutíme soľou a korením a parmezánom. Odstavíme, vylejeme do plechu, necháme vychladnúť a za tri hodiny vyklopíme.
- 3
Na olivovom oleji jemne orestujeme špenát a necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrojíme kruh, rozkrojíme ho napoly a naplníme špenátom. Na tanier aranžujeme dusené lýtko, z kosti vyberieme špik a položíme ho vedľa. Pridáme naplnenú polentu, mäso polejeme omáčkou a posypeme čerstvým tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu