Hráškové rizoto s hovädzím sašimi
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
120 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
40 g, strúhaný |
|
1 ks väčšia |
|
250 g |
|
|
|
|
|
na opekanie |
|
1 pl, sladká na dochutenie |
|
Postup
-
1
Sviečkovicu zľahka osolíme a okoreníme drveným korením. Na rozpálenej panvičke si opečieme sviečkovicu sprudka zo všetkých strán, následne opekáme pri zníženej teplote ešte 1 minútu z každej strany. Sviečkovicu si prikrytú odložíme bokom na tanieri.
- 2
Na polovičke masla speníme nadrobno nasekanú šalotku do sklovita a pridáme ryžu, spolu restujeme, keď šalotka začne chytať farbu, podlejeme bielym vínom a miešame, kým sa víno odparí. Za častého miešania potom podlievame postupne horúcim vývarom, kým ho neminieme. Pri poslednom podliatí pridáme aj hrášok a hráškové struky. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu ryže (mala by mať pevný stred – al dente), pridáme strúhaný parmezán, vypneme sporák a pridáme aj ostatné studené maslo, dochutíme – pozor ak bol vývar už ochutený!
- 3
Rizoto servírujeme do hlbokých tanierov, pridáme 2-3 tenučké plátky sviečkovice, ktoré pokvapkáme sladkou sójovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu