Cannelloni plnené ricottou a špenátom

matus113 - fotkamatus113, 12. februára 2012
Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Foto: matus113

Ďalšia z mnohých variant cestovín.

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
1 ks
150 g
50 g
500 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Listový špenát, čerstvý alebo mrazený sparíme v troche vody, pridáme soľ a čierne korenie. Na varenie cestovín pripravíme hrniec s vodou a soľou. Pripravíme misu so studenou vodou, do ktorej budeme cestoviny po uvarení dávať, aby sa zastavil bod varu a aby sa pri pečení nerozvarili. Do vriacej vody dávame cannelloni po piatich, aby sa nezlepili a varíme 4 minúty. Vzápätí ich preložíme do studenej vody.

  2. 2

    Plnka: sparený listový špenát nakrájame na menšie kúsky, pridáme ricottu a 1 žĺtok.

  3. 3

    Aby sa nám cestoviny dobre plnili, plnka musí byť hustejšia, takže zahusťujeme nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. Plnkou postupne plníme cannelloni a naukladáme do vymastenej misy. Na záver si pripravíme bešamel. Na panvicu dáme 50 g masla, 50 g hladkej múky a 500 ml teplého mlieka. Miešame, pridáme soľ a môžeme aj muškátový oriešok. Bešamelom polejeme cannelloni, posypeme parmezánom a dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Vymazať
yummi jedlo.
Canelloni alebo velke musle nevarim, len ich namocim do vriacej vody a plnku dam do igeit sacku s dierkou a plnim. je to tak rychle.
pridavam muskatovy oriesok, citronou koru a troska skorice.

Pridaj komentár k receptu: