Bruschetta so špargľou a strateným vajcom

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Bruschetta so špargľou a strateným vajcom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 krajce
200 g, alebo biela
4 ks
hrsť
Na dozdobenie:
 hoblinky
1 PL




Postup

  1. 1

    V osolenej vode obvaríme špargľu do mäkka.

  2. 2

    Stratené vajce: Do vriacej vody pridáme lyžicu octu, lyžičkou urobíme vír a do stredu rozklepneme vajíčko, ktoré sa pekne zaobalí. Vajíčko varíme asi tri minúty, aby bolo namäkko.

  3. 3

    Krajce chleba ugrilujeme na panvici alebo na grile, potom potrieme strúčikom cesnaku a maslom. Špargľu si na panvici prehodíme s nasekaným cesnakom a maslom. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Na chlieb dáme špargľu, pridáme stratené vajce, žeruchu a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Iný rozmer jedlu pridá pokvapkanie aromatickým hľuzovkovým olejom.

Diskusia k receptu

martamm
Mˇˇnamky, aký pekný receptík a veru dnes ho pripravím na večeru...
nazarboncuk
ejj tak tomuto sa povie recept na špargľu!! ľahké, svieže a ešte to aj dobre vyzera :D dobrý je ten Marcel..
katka78
Ďakujem za recept na úplne jednoduché, nenáročné, rýchle a zároveň výborné jedlo! Asi si pán kuchár poďakovanie neprečíta, ale aspoň pripomeniem veľmi dobrý starší recept spred troch rokov. Vyskúšajte priatelia, určite neobanujete :-)


katka78
V sezóne jeme špargľu ako posadnutí, aspoň raz do týždňa musí byť. Už tretím rokom je toto jeden z našich najobľúbenejších špargľových receptov. Je to jednoduché, rýchle a chuťovo skvelé. Niekedy chlebík potierame horčicou, podľa ďalšieho výborného receptu  varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-s-baby-sparglou-a-zeruc...
Veľká vďaka za inšpiráciu pán kuchár!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia