Bruschetta so špargľou a strateným vajcom
			   Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
		   
		   executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    V osolenej vode obvaríme špargľu do mäkka. 
- 2
Stratené vajce: Do vriacej vody pridáme lyžicu octu, lyžičkou urobíme vír a do stredu rozklepneme vajíčko, ktoré sa pekne zaobalí. Vajíčko varíme asi tri minúty, aby bolo namäkko. 
- 3
Krajce chleba ugrilujeme na panvici alebo na grile, potom potrieme strúčikom cesnaku a maslom. Špargľu si na panvici prehodíme s nasekaným cesnakom a maslom. Ochutíme soľou a čiernym korením. 
- 4
Na chlieb dáme špargľu, pridáme stratené vajce, žeruchu a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Iný rozmer jedlu pridá pokvapkanie aromatickým hľuzovkovým olejom. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Veľká vďaka za inšpiráciu pán kuchár!