Bruschetta so špargľou a strateným vajcom
Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
V osolenej vode obvaríme špargľu do mäkka.
- 2
Stratené vajce: Do vriacej vody pridáme lyžicu octu, lyžičkou urobíme vír a do stredu rozklepneme vajíčko, ktoré sa pekne zaobalí. Vajíčko varíme asi tri minúty, aby bolo namäkko.
- 3
Krajce chleba ugrilujeme na panvici alebo na grile, potom potrieme strúčikom cesnaku a maslom. Špargľu si na panvici prehodíme s nasekaným cesnakom a maslom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
- 4
Na chlieb dáme špargľu, pridáme stratené vajce, žeruchu a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Iný rozmer jedlu pridá pokvapkanie aromatickým hľuzovkovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľká vďaka za inšpiráciu pán kuchár!