Chlebové pečené chuťovky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 27. apríla 2012

Tieto pecene chlebove kocky su dobre na vyuzitie stareho chleba.

1-2
porcia
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

 starší
  strúhaný




Postup

  1. 1

    Stary chlieb som si nakrajala na krajicky hrube asi 2cm.

    Chlebové pečené chuťovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Korku som odkrojila a chlieb som nakrajala na kocky priblizne 2/2cm.

    Chlebové pečené chuťovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajany chlieb som poliala bylinkovym olejom. Recept na tento olej som tiez pridala. Chlieb som premiesala, pridala som nastruhany syr a znova som to premiesala. Najlepsi je parmezan, ale moze sa pouzit hocijaky tvrdy syr.

    Chlebové pečené chuťovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chlebove kocky som poukladala na plech

    Chlebové pečené chuťovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zapiekla som ich vo vyhriatej rure 180C 10 minut. Cas zapekania moze byt trochu iny. Zalezi od rury. Treba to zapekat na vyssej teplote a nie dlho, aby sa nam to moc nevysusilo. Kocky maju byt zvonku chrumkave a zvnutra makke.

    Chlebové pečené chuťovky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
My sme ich volali televízne topinky, lebo sme ich mlsali pri TV a raz-dva bolo po nich. Vďaka za pripomenutie@Palokuchki !
sovka62
Ukladám, ukladám, dobré využitie staršieho chlebíka. A sliny sa mi zbiehajú už keď ich vidím.....
ola111
To je ale dobrý nápad,starší chlebík vždy dáky zostáva...
3sandra3
to je skvelý nápad,,, aj samotné a aj do nejakej polievky, napr. do cesnačky.
janger
Jednoduche a vyborne! A tiez myslim, ze velmi vhodne aj ako take vacsie krutonky do polievky.
babav
Velmi chutne ..vhodne aj na ozdobu a prichutenie Cezar salatu;-)
evanaaa
Práve som robila krémovú brokolicovú polievku a hľadám krutónky, čo som mala, cesnakové, a tých niet, asi sa zjedli. Ak by som toto skôr videla, tak si narýchlo pár spravím. No, tak teda druhýkrát.
mracik9
Nápad perfektný,len chcem poprosiť recept na takýto chlebík,ktorý sa pečie v Austrálii,alebo je kúpený,vyzerá ako slovenský
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile komentare. Vyuzitie tohoto chlebika je naozaj velke. @babav , aj do toho Cezar salatu to bude velmi dobre. @mracik9 , chlieb si peciem doma odkedy sme sa odstahovali zo Sydney. Tam je este dostat dost vela europskych chlebov, hlavne polsky a taliansky. Neviem, ci je to potrebne pridavat recept na tento moj chlieb. Je tu velmi vela receptov na rozne chlebiky a ten moj recept je velmi podobny. Piect chlieb ma ucil jeden slovak ktory zije v Sydney a uci na skolach prave vyrobu a pecenie chlebov.
bozulka
Ja som to robievala zo starších rožkov a k vínu.Ako krutonky do cesnačky,cibulačky a pod. budú výborné.Tiež som pozabudla...:-))
mamatata2
Veru dobrý nápad, treba využiť všetko, lebo chlebík je Boží dar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia