Talianske rezne saltimbocca

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012 12:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Talianske rezne saltimboccaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 plátkov tenkých
1000 g, posekaný
3 PL
1/4 šálky, strúhaný
1000 ml (s nízkym obsahom soli)
2 PL
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.

  2. 2

    Špenát rozmrazíme a odstránime z neho prebytočnú vodu. Ochutíme soľou a korením V malej miske premiešame špenát s lyžicou oleja. Kuracie plátky dáme na tanier, na ne šunku a navrch špenát, potom to posypeme parmezánom a vznikne vežička.

  3. 3

    Na panvici pri vysokej teplote rozohrejeme zostávajúci olej. Pripravenú vežičku opečieme z obidvoch strán dozlatista. Pridáme vývar a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Panvicu prikryjeme a necháme variť asi 8–10 minút.

  4. 4

    Kura prenesieme na tanier. Zvyšnú tekutinu v panvici necháme variť, kým sa neodparí na dve tretiny obsahu. Dochutíme soľou a korením. Zmesou prelejeme kurča a servírujeme s mladými opečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist