Talianske rezne saltimbocca
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
6 plátkov tenkých |
|
1000 g, posekaný |
|
3 PL |
|
1/4 šálky, strúhaný |
|
1000 ml (s nízkym obsahom soli) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.
- 2
Špenát rozmrazíme a odstránime z neho prebytočnú vodu. Ochutíme soľou a korením V malej miske premiešame špenát s lyžicou oleja. Kuracie plátky dáme na tanier, na ne šunku a navrch špenát, potom to posypeme parmezánom a vznikne vežička.
- 3
Na panvici pri vysokej teplote rozohrejeme zostávajúci olej. Pripravenú vežičku opečieme z obidvoch strán dozlatista. Pridáme vývar a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Panvicu prikryjeme a necháme variť asi 8–10 minút.
- 4
Kura prenesieme na tanier. Zvyšnú tekutinu v panvici necháme variť, kým sa neodparí na dve tretiny obsahu. Dochutíme soľou a korením. Zmesou prelejeme kurča a servírujeme s mladými opečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu