Foto: bandes
Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.
porcie
príprava
Postup
-
1
Huby nakrájame, podusíme a odložíme. Do hrnca dáme olivový olej na ktorom zapeníme cibuľku. Pridáme ryžu, premiešame a chvíľku ju "opražíme". Zalejeme bielym vínom, premiešame a počkáme kým sa nám víno čiastočne neodparí. Pridáme šafrán spolu s 1 - 2 naberačkami vývaru. Premiešame a necháme variť. Postupne pridávame vývar, tak aby sa ryža neprilepila na dno. Zhruba 5 minút pred koncom pridáme nachystané huby, premiešame a podľa potreby pridáme ešte vývar. Na záver pridáme lyžicu masla, nastrúhaný parmezán a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pred podávaním ešte jemne posypeme parmezánom.
Diskusia k receptu