Rizoto so šafránom a hubami

bandes - fotkabandes, 16. apríla 2012
Rizoto so šafránom a hubami
Foto: bandes

Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500g
1 ks
350 g
500 ml
2 dcl
1 veľký lyžica
1 balíček




Postup

  1. 1

    Huby nakrájame, podusíme a odložíme. Do hrnca dáme olivový olej na ktorom zapeníme cibuľku. Pridáme ryžu, premiešame a chvíľku ju "opražíme". Zalejeme bielym vínom, premiešame a počkáme kým sa nám víno čiastočne neodparí. Pridáme šafrán spolu s 1 - 2 naberačkami vývaru. Premiešame a necháme variť. Postupne pridávame vývar, tak aby sa ryža neprilepila na dno. Zhruba 5 minút pred koncom pridáme nachystané huby, premiešame a podľa potreby pridáme ešte vývar. Na záver pridáme lyžicu masla, nastrúhaný parmezán a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pred podávaním ešte jemne posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu

douglas
Taketo podobne varim vzdy, ked nam po kuracich prsnych reznoch so sunkou, syrom a zampionmi zostane v panvici po kari koreni a bylinkach krasne zafarbeny chutny vypek. Druhy den do vypeku pridam nakrajene zampiony jemne podusim a pridam varenu ryzu, potom len jemne nastruhany syr a sqele jedlo je na svete!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia