Foto: vladokat
Tento chutný baklažánik vymyslela moja manželka a je to výborná chutná varianta bez mäska, takže vhodná aj pre vegetariánov.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Baklažány prekrojíme na polovice, posolíme ich a necháme pol hodinku "vypotiť". Medzi tým si vyhrejeme rúru na 180 °C.
-
3
Pripravíme si suroviny na plnku: Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme, prekrojíme a lyžičkou zbavíme zrniečok a spolu s očistenými šampiónmi nakrájame na drobno. Cesnak nakrájame na plátky a mozarelu s bazalkou na drobné kúsky. Kuskus dáme do misky a zalejeme vriacou vodou (cca 2 dcl) a necháme naboptnať.
-
4
Z nasolených baklažánov odsajeme prebytok vody papierovou utierkou a dáme ich na 20 minút do rúry. Po upečení ich vyberieme, vydlabeme vnútro a pripravíme si pekné lodičky :-)
-
5
Na horúci olej hodíme cesnak, zľahka ho opečieme, pridáme šampióny a taktiež opečieme. Ďalej postupne pridávame paradajky, vydlabané kúsky baklažánov, mozarelu, bazalku a pripravený kuskus, podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a oreganom spolu krátko prehrejeme a premiešame.
-
6
Hotovou zmesou kopcovito naplníme vydlabané baklažány a bohato posypeme nastrúhaným parmezánom. Hodíme do rúry zohriatej na 200 °C.
-
7
A necháme niekoľko minutiek zapiecť pekne dohneda a máme hotovo. Veľmi sme si pochutili :-)
niekedy tiez urobi s ryzou, niekedy pouzije krupy, inokedy pohanku, ktoru ale ja velmi nemusim :-) ale s kuskusom to mam najradsej.
:-) dakujem ze vyborny recept