Detský zemiakový šalát

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012 15:24
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Detský zemiakový šalátFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g malé
100 g
50 g, čerstvý
20 ml
z 1 citróna
z 1 citróna
20 g
50 g
 podľa chuti
100 ml
50 g
50 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 160 oC. Osolené a naolejované zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme približne 45 minút. Po upečení ich vyberieme a necháme zabalené vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme dresing. Zmiešame žeruchu, olivový olej, nasekané pekanové orechy parmezán a jogurt, kým zmes nedostane konzistenciu pesta. Pridáme soľ a korenie podľa chuti, rovnako ako citrónovú šťavu a kôru.

  3. 3

    Po vychladnutí zemiaky očistíme, nakrájame na hranolčeky a zmiešame s dresingom. Farebnú pestrosť šalátu dosiahneme pridaním blanšírovaného hrášku a baby karotky.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist