Detský zemiakový šalát
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g malé |
|
100 g |
|
50 g, čerstvý |
|
20 ml |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
20 g |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
100 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 160 oC. Osolené a naolejované zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme približne 45 minút. Po upečení ich vyberieme a necháme zabalené vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme dresing. Zmiešame žeruchu, olivový olej, nasekané pekanové orechy parmezán a jogurt, kým zmes nedostane konzistenciu pesta. Pridáme soľ a korenie podľa chuti, rovnako ako citrónovú šťavu a kôru.
- 3
Po vychladnutí zemiaky očistíme, nakrájame na hranolčeky a zmiešame s dresingom. Farebnú pestrosť šalátu dosiahneme pridaním blanšírovaného hrášku a baby karotky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu