Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
500 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
hrsť alebo hrsť rukoly, poľníčka či mladej čakanky |
|
200 g, tenké plátky |
|
100 g, alebo parmezán |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym octom, osolíme, okoreníme, zľahka prehodíme a rozložíme na tanier.
- 2
Tenké plátky slaninky rozložíme na plech a dáme do rúry rozohriatej na 230 °C pomaly vypiecť do chrumkava – treba to strážiť, aby slanina neprihorela.
- 3
Chrumkavý cesnak: Cesnak hodíme do väčšieho množstva rozpáleného oleja, krátko ho vyprážame do zlatohneda – nesmie byť horký.
- 4
Na rozložené paradajky naukladáme slaninku spolu s cesnakom, posypeme kúskami syra a čerstvými zelenými lístkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu