Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 17. mája 2012
Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
2 PL
2 PL
hrsť alebo hrsť rukoly, poľníčka či mladej čakanky
200 g, tenké plátky
100 g, alebo parmezán




Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym octom, osolíme, okoreníme, zľahka prehodíme a rozložíme na tanier.

  2. 2

    Tenké plátky slaninky rozložíme na plech a dáme do rúry rozohriatej na 230 °C pomaly vypiecť do chrumkava – treba to strážiť, aby slanina neprihorela.

  3. 3

    Chrumkavý cesnak: Cesnak hodíme do väčšieho množstva rozpáleného oleja, krátko ho vyprážame do zlatohneda – nesmie byť horký.

  4. 4

    Na rozložené paradajky naukladáme slaninku spolu s cesnakom, posypeme kúskami syra a čerstvými zelenými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia