Spaghetti al limone

archaa - fotkaarchaa, 10. júna 2012
Spaghetti al limone
Foto: archaa

Letné a svieze citrónové spagety

4
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
6 PL kvalitný
4 PL strúhaný
a kôra  z 2 Bio citrónov
2 hrste sekaná cerstvá




Postup

  1. 1

    Pastu uvaríme al dente.

  2. 2

    V miske si vymiesame olej, parmezán a citrónovú stavu na hladkú kasicku.

  3. 3

    Pastu scedíme a trosku vody si zachytíme. Do kasicky pridáme trocha tej vody z pasty a nakoniec aj pastu (spagety). Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiesame.

  4. 4

    Posypeme nastrúhanou kôrou z citrónov, bazalkou a nakoniec este parmezánom.

  5. 5

    A uz len podávame.

Diskusia k receptu

nonna
Naozaj super nápad s citrónom, ten nemôže nič pokaziť. Ukladám si do KK a vyhadzujem na FBčko. Môžem sa spýtať, ako je to "al dente"? Je to popísané v tom ďalšom postupe? Jedine olivový olej by som zamenila za rastlinný. Pozdravy zo Slovenska do Nemecka!!!
archaa
Dakujeem!

Nonna: "al dente" taliansky výraz pre "tak akurát"...Tj. nemajú byt rozvarené ani tvrdé... Moja malá pomôcka na "al dente" je: varit priblizne 1 minútu menej ako píse na obale cestovín ;) Dúfam, ze som troska pomohla
nonna
Aaaaaaaaaaaaha! Myslela som, že ide o nejaký špéci spôsom prípravy. Dík!
nonna
Jaaaaj a ešte som zabudla, že na FBčku mal Tvoj recept už aj úspech, dvaja "moji" ho okamžite "lajkli". Tak ďalej s takými receptíkmi!!!
nazarboncuk
Slááávka,tie cestoviny sú úžasné! akurát som si nachystala tanier, že ich nafotím, no zabudni, rovno z misky ich práve teraz "ládujem" :D super recept, jednoduchý, rýchly a chutný. len opatrne so soľou pre tých, ktorí to budete skúšať, syr je dosť slaný a citrónová štava to ešte podtrhne, takže bacha! soliť až po ochutnaní :)
archaa
Elka, velmi sa tesím, ze pasta nesklamala a s tou solou to odporúcam samozrejme tiez az na konci.Posielam :* ;)
astheart
"Al dente" znamená italsky "na zub", tedy na skus. Mají být tak akorát, aby se daly překousnout, ne měkkčí......
archaa
astheart mas pravdu, ja som to vsak len chcela vysvetlit nejako najzrozumitelnejsie
lucylee
Klobuk dole. Toto je recept na cestoviny ako sa patri!
mijaita
je to vlastne pesto v nemixovanem stavu s troskou limety. Mam rada kousky, bude to skvele, rozhodne to tak zkusim. Jine nez vyborne to byt nemuze :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia