Recepty, kde je paprika
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody
a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme,
dochutíme soľou, ...
Cestoviny na spôsob pizze
Keď sa neviete rozhodnúť, či máte viac chuť na pizzu alebo Mac and Cheese cestoviny :)
Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici
na oleji zo všetkých strán. Potom...
Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....
Gyros s kuracím mäsom v tortille
Ak máte chuť na niečo rýchle,
spravte si gyros v tortille :)
Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších
zvyškov....
Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené
gazdinky. Tentoraz som...
Kukuričná polenta, lečo, mäso
Robila som včera večer krupicovú kašu a zo skrinky na mňa vykukla kukuričná krupica. Hneď...
Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)
Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom
Výborná rýchla studená príloha k
rôznym jedlám :-)
Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov
Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer
je skvelá príloha aj...
Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Jednoduchý guľáš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Dolma/Plnená paprika
Výborné, jednoduché jedlo zo
sezónnej zeleniny. Podľa fantázie
ho môžete pripraviť stále inej chuti
:-)
Zemiakové mini pizze
Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“...
Tepsi kebab
Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z
dopredu opečenej zeleniny, ktorá
dá jedlu celkom inú...
Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.
Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný
nálev...
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na
rezančeky a restujeme na oleji,
osolíme a okoreníme.
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Vegánske špenátové palacinky
Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom.
V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

Cestoviny na spôsob pizze
Keď sa neviete rozhodnúť, či máte viac chuť na pizzu alebo Mac and Cheese cestoviny :)

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom...

Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....

Gyros s kuracím mäsom v tortille
Ak máte chuť na niečo rýchle, spravte si gyros v tortille :)

Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som...

Kukuričná polenta, lečo, mäso
Robila som včera večer krupicovú kašu a zo skrinky na mňa vykukla kukuričná krupica. Hneď...

Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)

Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom
Výborná rýchla studená príloha k rôznym jedlám :-)

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...

Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Jednoduchý guľáš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou

Dolma/Plnená paprika
Výborné, jednoduché jedlo zo sezónnej zeleniny. Podľa fantázie ho môžete pripraviť stále inej chuti :-)

Zemiakové mini pizze
Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“...

Tepsi kebab
Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú...

Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...

Vegánske špenátové palacinky
Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom. V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu...