Foto: gordonko
Jedlo našich otcov aj starých otcov keď sedávali po večeroch pri Zobraziť celý popisJedlo našich otcov aj starých otcov keď sedávali po večeroch pri ohníku a užívali si...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky ingredience.
-
2
Kuracie prsia pokrájame a namarinujeme v oleji, v ktorom sme rozmiešali koreniny podľa chuti. Ostatné ingrediencie nakrájame, zemiaky na tenšie plátky.
-
3
Odtrhneme si patričný kus alobalu a stred potrieme masťou alebo olejom.
-
4
Najskôr dáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Na ne pridávame ďalšie pripravené suroviny.
-
5
Oba druhy slaniny dávame na vrch ako posledné, aby tuk z nich stekal na zemiačiky. Kedysi sme živánsku aj podlievali trochou červeného vína. Alobal uzavrieme a tento balíček ešte raz zabalíme do druhej vrstvy alobalu.
-
6
Urobíme si ohnisko a nakladieme toľko dreva, aby sme mali dostatok pahreby, tú potom odhrnieme , naukladáme balíčky a pahrebou ich zasypeme. Čakáme 40 minút, potom jeden balíček vyberieme a skontrolujeme či je všetko OK. Ak áno, vyberieme z pahreby všetky balíčky a môžme vkladať dalšiu várku.
-
7
... a ak vyjde všetko ako má, prajem vám DOBRÚ CHUŤ.
Jeden nie môj komentár v pôvodnom znení ,ale ja ho doplním o to že väčšiu časť života som pil čapované pivko z hliníkových sudov a zatiaľ nemám žiadne problémy.
Teraz ten komentár :Babička se narodila v 1908 a před 5 lety zemřela. Používala celý život, hliníkové kastrůlky, příbory, i papinuv hrnec. Myslíte, že umřela na předávkování hliníkem? Nemocemi nijak zvláště netrpěla, kouřila celý život. Budu si muset dávat pozor, abych na ten hliník taky ve sto letech neumřel.