Divinový perkelt so zemiakovou knedľou
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 8. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800 g (jeleň, srna) |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3-4 zrnká |
|
3-4 zrnká |
|
3 ks |
|
čerstvý |
|
|
|
Zemiakové knedle s tymianom: | |
300 g |
|
40 g |
|
200 g |
|
čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, soľ, koreniny, cesnak a pomaličky dusíme. Pridáme pokrájané mäso z diviny, opečieme, nakoniec pridáme mletú červenú papriku a taktiež opečieme. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Podľa potreby môžeme pridať aj korenie na divinu. Keď je mäso mäkké, perkelt dochutíme, pridáme červené víno a majorán. Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme dôjsť.
- 2
Zemiakové knedle s tymianom: Očistené uvarené zemiaky rozpučíme a necháme dobre vychladiť. Do pridáme vajcia, osolíme, premiešame a pridáme múku. Spracujeme cesto, nemalo by byť veľmi tvrdé. Z cesta vyváľame rovnaké knedle primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom ohýbať.
- 3
Knedle vkladáme do vriacej vody a varíme 15–20 minút. Potom ich opatrne vyberieme do studenej vody, vyberieme, pokvapkáme olejom a posypeme čerstvým tymianom. Pred podávaním knedle pokrájame na hrubšie kolieska, jemne opečieme na oleji alebo masti a podávame s divinovým perkeltom.
Tiež perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu