Divinový perkelt
Divinový perkelt

Divinový perkelt so zemiakovou knedľou

Ivana Havelová
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 8. mája 2020
Divinový perkelt so zemiakovou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g (jeleň, srna)
100 g
200 g
100 g
100 g
3-4 zrnká
3-4 zrnká
3 ks
 čerstvý
Zemiakové knedle s tymianom:
300 g
40 g
200 g
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme na masti, pridáme pokrájanú papriku a paradajky, soľ, koreniny, cesnak a pomaličky dusíme. Pridáme pokrájané mäso z diviny, opečieme, nakoniec pridáme mletú červenú papriku a taktiež opečieme. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Podľa potreby môžeme pridať aj korenie na divinu. Keď je mäso mäkké, perkelt dochutíme, pridáme červené víno a majorán. Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme dôjsť.

  2. 2

    Zemiakové knedle s tymianom: Očistené uvarené zemiaky rozpučíme a necháme dobre vychladiť. Do pridáme vajcia, osolíme, premiešame a pridáme múku. Spracujeme cesto, nemalo by byť veľmi tvrdé. Z cesta vyváľame rovnaké knedle primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom ohýbať.

  3. 3

    Knedle vkladáme do vriacej vody a varíme 15–20 minút. Potom ich opatrne vyberieme do studenej vody, vyberieme, pokvapkáme olejom a posypeme čerstvým tymianom. Pred podávaním knedle pokrájame na hrubšie kolieska, jemne opečieme na oleji alebo masti a podávame s divinovým perkeltom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z diviny, Jelenie mäso, Srnčie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Perfektný perkelt.... dovolím si vyskúšať,.... aj tá knedľa ma zaujala.... dakujem za tip.
1x haji
Povedený recept i foto. Mně by moc a moc chutnalo.