Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g mleté (hovadzie) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
2 strúčiky |
|
Na paradajkovú omáčku: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 konzerva (250 ml) |
|
2/3 ks |
|
|
|
|
|
1-2 PL |
|
|
|
1/2 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäsové guľky: Všetky prísady na mäsové guľky zmiešam a nechám odstáť pol hodinku. Po pol hodinke vytvarujem mokrými rukami guľky, ktoré poukladám na plech a pečiem na 200 °C okolo 25 minút, záleží od veľkosti guliek.
- 2
Paradajková omáčka: Spenim si nakrájanú cibuľu a pridám pokrájanú papriku, zeler, cesnak, cuketu a pražím na miernom ohni. Po chvili pridám paradajky a lúpane paradajky, soľ, korenie, pretlak a cukor. Zalejem trochou vody a varím na miernom ohni 20 minút.
- 3
Keď je zelenina uvarená, rozmixujem omáčku. 1/2 ČL kukuričného škrobu si zmiešam s vodou a pridám do omáčky čo zaistí, že sa omáčka krásne spojí. Pridám bazalku a mäsové guľky, spolu povarím 20 - 30 minut na miernom ohni. Dochutíme.
Tiež mäsové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Tiez nepeciem, varim priamo v omacke. Som lenivy - pecene by zrejme chutili trochu inaksie. A navyse, nedavam ani vajce ani struhanku - nikdy sa mi pri vareni nerozpadli. Omacku robim zhruba podobne. Cuketu som ale doteraz nedaval, musim skusit.
Ako píšu vyššie, aj ja mám svoj postup - lenivejší, no niekedy treba obmenu a podávať ich aj s cestovinami :-))