Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

saymona - fotkasaymona, 26. mája 2020
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: saymona

Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g mleté (hovadzie)
1 ks
1 ks
2 strúčiky
Na paradajkovú omáčku:
1 ks
2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 konzerva (250 ml)
2/3 ks
1-2 PL
1/2 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsové guľky: Všetky prísady na mäsové guľky zmiešam a nechám odstáť pol hodinku. Po pol hodinke vytvarujem mokrými rukami guľky, ktoré poukladám na plech a pečiem na 200 °C okolo 25 minút, záleží od veľkosti guliek.

  2. 2

    Paradajková omáčka: Spenim si nakrájanú cibuľu a pridám pokrájanú papriku, zeler, cesnak, cuketu a pražím na miernom ohni. Po chvili pridám paradajky a lúpane paradajky, soľ, korenie, pretlak a cukor. Zalejem trochou vody a varím na miernom ohni 20 minút.

  3. 3

    Keď je zelenina uvarená, rozmixujem omáčku. 1/2 ČL kukuričného škrobu si zmiešam s vodou a pridám do omáčky čo zaistí, že sa omáčka krásne spojí. Pridám bazalku a mäsové guľky, spolu povarím 20 - 30 minut na miernom ohni. Dochutíme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mně by chutnalo. Dělám trochu jinak, gulky nepeču, ale dusím v omáčce. Každý jak jsme zvyklí. Chutné foto!
používateľ nemá avatar
plk
@haji (27.5.2020 09:38)

Tiez nepeciem, varim priamo v omacke. Som lenivy - pecene by zrejme chutili trochu inaksie. A navyse, nedavam ani vajce ani struhanku - nikdy sa mi pri vareni nerozpadli. Omacku robim zhruba podobne. Cuketu som ale doteraz nedaval, musim skusit.
Páči sa mi tento postup prípravy guliek, tiež aj omáčky, raz vyskúšam!
Ako píšu vyššie, aj ja mám svoj postup - lenivejší, no niekedy treba obmenu a podávať ich aj s cestovinami :-))