Kurací šalát
Kurací šalát

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
50 g
1 ks
50 g
8 ks
1 ks
1 ks
hrsť (čerstvý)
1 PL
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, kukuricu, olivy, nakrájané paradajky a papriku.

  2. 2

    Čerstvý kôpor nasekáme, pridáme šťavu z citróna, med, olivový olej. Pripravenú zálievku zmiešame so zeleninou tesne pred podávaním.

  3. 3

    Kuracie mäso nakrájame, pridáme kyslú smotanu, zmes korenín na kebab, soľ, korenie a trošku citrónovej šťavy. Mäso môžeme namarinovať aj deň vopred. Namarinované mäso opražíme na rozpálenom olivovom oleji a podávame so šalátom.

Diskusia k receptu