Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
hrsť (čerstvý) |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, kukuricu, olivy, nakrájané paradajky a papriku.
- 2
Čerstvý kôpor nasekáme, pridáme šťavu z citróna, med, olivový olej. Pripravenú zálievku zmiešame so zeleninou tesne pred podávaním.
- 3
Kuracie mäso nakrájame, pridáme kyslú smotanu, zmes korenín na kebab, soľ, korenie a trošku citrónovej šťavy. Mäso môžeme namarinovať aj deň vopred. Namarinované mäso opražíme na rozpálenom olivovom oleji a podávame so šalátom.
Tiež kurací šalát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre