Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 1. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, kukuricu, olivy, nakrájané paradajky a papriku.
- 2
Čerstvý kôpor nasekáme, pridáme šťavu z citróna, med, olivový olej. Pripravenú zálievku zmiešame so zeleninou tesne pred podávaním.
- 3
Kuracie mäso nakrájame, pridáme kyslú smotanu, zmes korenín na kebab, soľ, korenie a trošku citrónovej šťavy. Mäso môžeme namarinovať aj deň vopred. Namarinované mäso opražíme na rozpálenom olivovom oleji a podávame so šalátom.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu