Kuracia panvica
Kuracia panvica

Panvica na spôsob „jambalaya“

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. septembra 2019
Panvica na spôsob „jambalaya“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov. Jedlá z jedného hrnca, pekáča a panvice sú pre kuchára Zobraziť celý popisJednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov. Jedlá z jedného hrnca, pekáča a panvice sú pre kuchára amatéra ideálnou voľbou po náročnom dni v práci. Hovorí však za ne aj čosi iné – suroviny do seba dobre zapadnú a ich chute sa pekne spoja. Navyše sa jedlo toho istého typu dá urobiť ako desatoraké, vždy iné „tajomstvo šéfkuchára“...

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g očistené
200 g
2 ks čerstvé
1 ks
150 g
2 strúčiky
2 PL
300 ml
300 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme čerstvú papriku, na plátky nakrájanú klobásu, paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Všetko restujeme ešte asi 3 minúty.

  2. 2

    Potom podlejeme vývarom, pridáme drvené paradajky a ryžu. Varíme asi 15 minút. Pridáme krevety a varíme dovtedy, kým ryža nezmäkne a tekutina sa absorbuje do ryže. Hotové posypeme posekanou lahôdkovou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia