Panvica na spôsob „jambalaya“
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov. Jedlá z jedného hrnca, pekáča a panvice sú pre kuchára Zobraziť celý popisJednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov. Jedlá z jedného hrnca, pekáča a panvice sú pre kuchára amatéra ideálnou voľbou po náročnom dni v práci. Hovorí však za ne aj čosi iné – suroviny do seba dobre zapadnú a ich chute sa pekne spoja. Navyše sa jedlo toho istého typu dá urobiť ako desatoraké, vždy iné „tajomstvo šéfkuchára“...
porcie
príprava
Suroviny
400 g |
|
200 g očistené |
|
200 g |
|
2 ks čerstvé |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Keď je mäso opečené, pridáme čerstvú papriku, na plátky nakrájanú klobásu, paradajkový pretlak a pretlačený cesnak. Všetko restujeme ešte asi 3 minúty.
- 2
Potom podlejeme vývarom, pridáme drvené paradajky a ryžu. Varíme asi 15 minút. Pridáme krevety a varíme dovtedy, kým ryža nezmäkne a tekutina sa absorbuje do ryže. Hotové posypeme posekanou lahôdkovou cibuľkou.
Tiež panvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu