Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 7. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku varíme vo vode pri 90 °C 20 minút. Potom ju vyberieme a aj s fóliou vložíme do studenej vody. Po minúte vyberieme z vody, mäso odbalíme tak, aby sme nevyliali šťavu. Panenku pokrájame na 2 cm hrubé kolieska, ktoré dáme na panvicu s maslom, cesnakom a so šalviou. Pridáme šťavu z panenky a podľa potreby vývar. Asi minútu opekáme, vyberieme a necháme postáť.
- 2
Cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti. Pridáme pokrájanú slaninu a aj tú opražíme. Pridáme korenie, soľ podľa potreby, na rezance pokrájanú papriku, paradajky, šampiňóny a podusíme. Po 5 minútach pridáme kuraciu pečeň, postrúhaný cesnak a mrazený hrášok. Dusíme, až kým pečeň nezmäkne – asi 5 minút. Nakoniec pridáme soľ, majorán a necháme prejsť varom.
- 3
Šťavnatú panenku dáme na tanier, priložíme kuraciu pečeň. Podávame s opekanými zemiakmi, ktoré môžeme potrieť bylinkovým olejom.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu