Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Foto: siuuu
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a Zobraziť celý popisCestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a bryndzovou omáčkou. Rýchle a chutné jedlo - čo viac si priať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
250 g (alebo vykostené stehná) |
|
60-70 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2-3 PL |
|
1,5 - 2 dl (alebo mlieko) |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na ozdobu: | |
kúsok čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso umyjeme, osušíme, očistíme a pokrájame na menšie kúsky (cca 2x2 cm). Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Slaninu pokrájame na mini kúsky. Postavíme vodu na cestoviny a cestoviny uvaríme aldente.
- 2
V osobitnom hrnci zohrejeme smotanu (na varenie alebo na šľahanie - podľa chuti) alebo mlieko. Do teplého pridáme rozdrobenú bryndzu a miešame pokiaľ sa úplne nerozpustí. Ochutíme korením, prípadne aj štipkou soli. Ak je omáčka riedka. môžeme zahustiť štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody.
- 3
Rozohrejeme panvicu a na oleji orestujeme slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme kuracie mäso a opekáme pokiaľ nie je hotové (dĺžka závisí od toho aké mäso použijete - prsia potrebujú menej, stehná viac času - aj od veľkosti kúskov).
- 4
Uvarené cestoviny scedíme, pridáme do bryndzovej omáčky, dobre premiešame a naložíme na tanier. Navrch dáme opečené kuracie mäso s cibuľou a slaninou, posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou (ja som použila aj kúsok čerstvej kapie - pretože mám rada farebné jedlo).
Tiež cestoviny s kuracím mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam že bude chutiť rovnako ako nám.
Načo toľko uštipačnosti - sme na stránke o varení a nie na hodine slovenského jazyka. Zvyčajne používam výraz "na skus" (ktorému nie každý musí porozumieť), ale v rýchlosti mi niekedy nenapadne a použijem aj výraz "al dente", ktorý je v gastronómii pomerne zaužívaný, myslím, že takmer každý tento výraz pozná a je to úspornejšie ako popisovať, že cestoviny nemajú byť rozvarené na kašu ale mäkké s pevnejším stredom.