Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny s kuracím mäsom

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 19. septembra 2019
Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Foto: siuuu

Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a Zobraziť celý popisCestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a bryndzovou omáčkou. Rýchle a chutné jedlo - čo viac si priať.

2
porcie
10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
250 g (alebo vykostené stehná)
60-70 g
1 ks
1 strúčik
2-3 PL
1,5 - 2 dl (alebo mlieko)
100 g
podľa chuti
podľa chuti
Na ozdobu:
kúsok  čerstvá




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso umyjeme, osušíme, očistíme a pokrájame na menšie kúsky (cca 2x2 cm). Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Slaninu pokrájame na mini kúsky. Postavíme vodu na cestoviny a cestoviny uvaríme aldente.

  2. 2

    V osobitnom hrnci zohrejeme smotanu (na varenie alebo na šľahanie - podľa chuti) alebo mlieko. Do teplého pridáme rozdrobenú bryndzu a miešame pokiaľ sa úplne nerozpustí. Ochutíme korením, prípadne aj štipkou soli. Ak je omáčka riedka. môžeme zahustiť štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody.

  3. 3

    Rozohrejeme panvicu a na oleji orestujeme slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme kuracie mäso a opekáme pokiaľ nie je hotové (dĺžka závisí od toho aké mäso použijete - prsia potrebujú menej, stehná viac času - aj od veľkosti kúskov).

  4. 4

    Uvarené cestoviny scedíme, pridáme do bryndzovej omáčky, dobre premiešame a naložíme na tanier. Navrch dáme opečené kuracie mäso s cibuľou a slaninou, posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou (ja som použila aj kúsok čerstvej kapie - pretože mám rada farebné jedlo).

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, příjemné suroviny, rychlá příprava, krásně nafoceno.
1x siuuu
3sandra3
skvelý recept.... viem si predstaviť tú úžasnú chuť.... už aj ho budem robiť,,,, hneď v stredu..vtedy mám voľno.
1x siuuu
bojar
veľavravný echt slovenskývýraz "aldente" len tak ďalej
siuuu
@bojar (10.10.2019 23:07)

Načo toľko uštipačnosti - sme na stránke o varení a nie na hodine slovenského jazyka. Zvyčajne používam výraz "na skus" (ktorému nie každý musí porozumieť), ale v rýchlosti mi niekedy nenapadne a použijem aj výraz "al dente", ktorý je v gastronómii pomerne zaužívaný, myslím, že takmer každý tento výraz pozná a je to úspornejšie ako popisovať, že cestoviny nemajú byť rozvarené na kašu ale mäkké s pevnejším stredom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia