Lososový eintopf s hlávkovou kapustou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g (alebo iná ryba) |
|
| 750 g |
|
| 2 ks (červená a oranžová) |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| 500 ml |
|
| 80 g (pasta z červených paprík) |
|
| 30 g |
|
| 1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú múku odložíme. Na rozohriatom masle opečieme lososa a odložíme nabok.
- 2
Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.
- 3
Po 20 minútach pridáme pripraveného lososa a varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.
Tiež eintopf:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu