Lososový eintopf s hlávkovou kapustou
			   Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
		   
		   šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g (alebo iná ryba) | 
                                                             | 
                                                    
| 750 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks (červená a oranžová) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g (pasta z červených paprík) | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 vetvička | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú múku odložíme. Na rozohriatom masle opečieme lososa a odložíme nabok.
- 2
 Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.
- 3
 Po 20 minútach pridáme pripraveného lososa a varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.
Tiež eintopf:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu