Lososový eintopf
Lososový eintopf

Lososový eintopf s hlávkovou kapustou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
Lososový eintopf s hlávkovou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g (alebo iná ryba)
750 g
2 ks (červená a oranžová)
1 ks
50 g
50 ml
500 ml
80 g (pasta z červených paprík)
30 g
1 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú múku odložíme. Na rozohriatom masle opečieme lososa a odložíme nabok.

  2. 2

    Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.

  3. 3

    Po 20 minútach pridáme pripraveného lososa a varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: