Lososový eintopf s hlávkovou kapustou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g (alebo iná ryba) |
|
750 g |
|
2 ks (červená a oranžová) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 ml |
|
500 ml |
|
80 g (pasta z červených paprík) |
|
30 g |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú múku odložíme. Na rozohriatom masle opečieme lososa a odložíme nabok.
- 2
Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.
- 3
Po 20 minútach pridáme pripraveného lososa a varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.
Tiež eintopf:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu