Pečená zelenina
Pečená zelenina

Pečená zelenina

radipat - bez fotkyradipat, 21. apríla 2020
Pečená zelenina
Foto: radipat

Snažíte sa stravovať zdravo a hľadáte stále nové tipy na rýchle hlavné jedlá alebo prílohy? Práve táto zeleninka je to čo ste hľadali a to čo nie je len zdravé a diétne, ale navyše aj chutné!

3
porcie

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 bal.
2 ks veľké
4 strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu a šampiňóny umyjeme a nakrájame.

  2. 2

    Baklažán nakrájame na kolieska, posypeme soľou a počkáme 10 minút - necháme vypotiť. Potom kolieska poutierame a nakrájame ešte na polovice.

  3. 3

    Na plech dáme papier na pečenie a nasypeme zeleninu. Pridáme pretlačený cesnak, oregano, soľ a polejeme olivovým olejom. Pre gurmánov, aby bola trošku jemnejšia chuť pridávam aj kúsok masla. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 45 - 60 minut (podľa zmäknutia zeleniny). Počas pečenia premiešame.

  4. 4

    Prajem dobru chuť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre