Paprika s plnkou z quinoy v paradajkovej omáčke
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 18. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Quinou uvaríme v osolenej vode. Papriky rozpolíme, očistíme, umyjeme. Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Časť mrkvy nastrúhame najemno, pridáme uvarenú quinou, cottage syr, vajce a dochutíme soľou. Keď je plnka hotová, naplníme umyté vyčistené papriky.
- 2
Zvyšnú mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame nadrobno. Do kastróla dáme olej, pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme na miernom ohni dozlata, pridáme drvené paradajky, vodu, soľ, cukor a uvaríme omáčku. Varíme, kým nie je zelenina mäkká, potom omáčku rozmixujeme a dochutíme.
- 3
Naplnené papriky vložíme do kastróla plnkou hore, zalejeme omáčkou, zakryjeme alobalom, aby sme papriky zaťažili, a v rúre rozohriatej na 160 °C pečieme asi 30 minút. Hotovú papriku posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu